Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rózsatorta Edit konyhájából

Rózsatorta Edit konyhájából
Rózsatorta Edit konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, finom, citrommal ízesített kelt tészta tortaformában. Nagyon finom, bármely alkalomra, egy kiadós ebéd után vagy vendégvárásra is alkalmas.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A citromos-cukros vajhoz

Az öntözéshez

A tetejére

ajánlat

Kínálhatunk mellé baracklekvárt is, de önmagában is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meglangyosítunk 1 dl tejet, simára keverjük 1 kk porcukorral és az élesztővel. Meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztből, a megfuttatott élesztőből, 6 dkg porcukorból, 1,5 dl tejből, a tojások sárgájából, 4 dkg olvasztott vajból, egy csipet sóval elkészítjük a tésztát.
  3. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, oldalát körben vékonyan megkenjük vajjal.
  5. 10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral habosra keverünk, 1 jól megmosott citrom reszelt héjával.
  6. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk, majd megkenjük a citromos-cukros vajjal.
  7. Szorosan feltekerjük, és 12 egyenlő részre vágjuk. Vágott felületükre fordítjuk, és egymás mellé a formába rakosgatjuk.
  8. A sütőt 100 fokra felmelegítjük, és a sütőbe tesszük. 20 perc alatt kitölti a tortaformát, a csigák-rózsák egymásba nőnek. Ezután 200 fokra állítjuk a hőfokot, további kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  9. Közben a maradék 1 dl tejet a vaníliás cukorral felforrósítjuk. Ezzel locsolgatjuk közvetlen sütés előtt, a vége előtt 5 perccel, és a sütés végén. Tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal.
  10. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a tortakarikát, tálra emeljük, és porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 464
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás-citromos rózsa, vaníliás-citromos csiga, mandulás-citromos kelt tekercs tortaformában

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2014-03-30 20:42

Köszönöm szépen Szilvia a visszajelzést.
Örülök,hogy Nektek is ízlett.
Üdvözlettel:Edit.

696
tej 2.5 dl
porcukor 6 dkg
friss élesztő 3 dkg
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 4 dkg
1 csipet
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1 dl
vaníliás cukor 2 csomag
mandulapehely 1 ek
porcukor 5 dkg