Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsdáshús 3. -puliszkával

Rozsdáshús 3. -puliszkával
Rozsdáshús 3. -puliszkával
150 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam ovitársától pár éve kellett elváljon, mégis a kapcsolat köztük és mi szülők között is jó maradt. Nála láttam meg egy alkalommal egyik kedvenc szakácskönyvében, s már az én konyhámon is készül azóta borjúhús :-).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borjúhúst szeletekre vágjuk, és mindkét oldalán könnyedén kiklopfoljuk.
  2. Nagyobb serpenyőben, felforrósított olajban hirtelen elősütjük.
  3. Hagymákat szeletekre vágjuk (kockázzuk), és a színét változtatott húsra szórjuk, amit rögtön utána erőteljesen borsozunk, sózunk, óvatosan összekavarjuk, és lefedjük. Így pároljuk míg saját levét elfővi. Feltöltjük kevés vízzel és tovább főzzük míg ez is leapad (kb. 30 perc).
  4. 2 dl bort öntünk alá, és tovább pároljuk, néha újra felöntjük vízzel
  5. Amikor a hagyma jó zamatossá párolódott, a hús megpuhult - finom, sűrű mártássá hagyjuk elfőni a levét
  6. A hússzeleteket egymásra halmozva óvatosan a serpenyő egyik oldalán, a mártásba simára keverjük a mustárt, és éppen csak felrotyogtatjuk (kavarhatunk bele aprított petrezselyemlevelet is).
  7. A puliszkát vízzel kiöblített formákba osztjuk (vagy csak úgy, ahogyan szoktuk) húsos mártással körbeöntjük, és ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 176
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mártásos borjúhús, mustáros borjúszelet vörösborral, marhahus szeletek mártásban

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

simironi7
simironi7 Thu, 2014-01-30 21:24

Nagyon finom, én a végén megbolondítottam egy deci tejföl+egy kanál mustár keverékével, egyet rottyantottam rajta, és kész. Isteni étel, köszi a receptet!

Yve
Yve / Yve Tue, 2012-04-03 18:07

Orulok, hogy elnyerte tetszeseiteket; igen, izben is finom - mar aki szereti ezt a fajta hust.
Koszonom dicsero szavaitokat, jol esik!

BOLDOG UNNEPLEST MINDENKINEK!
Udv: Yve

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-03-23 08:54

Az elkészített kaja is finom, ismerem én is szoktam készíteni, de a tálalás... csodás. Gratulálok: Piroska

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-03-18 18:40

Nagyon tetszik! A puliszkát én is használom köterként-kapros puliszkagolyók formában.Üdv,Olgis.

384
marhafartő 1 kg
vöröshagyma 700 g
vörösbor 2 dl
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek