Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozshab

Rozshab
Rozshab
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy észt recept, ami bármilyen szörppel vagy frissen facsart gyümölcslével elkészíthető. Itt jól behűtve, tejjel eszik. A mi családunk leginkább tej nélkül kedveli. Búzadarával is készíthető, abból viszont kevesebb kell, mint a rozslisztből. Ha a szörp nem elég édes, ízlés szerint lehet hozzá egy kis cukrot adni, vagy ha túl édes, akkor pár csepp citromlét.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a szörppel és a csipet sóval egy magasabb oldalú fazékban felforraljuk, majd folytonos keverés mellett beleszórjuk a rozslisztet, és sűrűn folyósra főzzük. Ha a szörp nem elég édes, ízlés szerint lehet hozzá egy kis cukrot adni.
  2. A fazekat egy hideg vízzel félig megtöltött edénybe helyezzük, és kézi vagy gépi habverővel addig verjük a krémet, míg ki nem hűl. Könnyű, habos krémet kell kapnunk. Ezután befedve hűtőbe helyezzük, ahol egy kicsit még szilárdul. Kb. egy óra múlva ízlés szerint tejjel vagy tej nélkül fogyasztható.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 555
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

riina

Mióta szakács: 2012.03.31.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rozskrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

306
rozsliszt 90 g
víz 6 dl
szörp 3 dl
1 csipet