Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozskeksz aszalt áfonyával

Rozskeksz aszalt áfonyával
Rozskeksz aszalt áfonyával
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából a sült túrótorta "alját" kísérletezem, hogy gyúrt tészta legyen vagy darált keksz?

Gondoltam, mi lenne, ha saját rozsos kekszet darálnék le, így nekiláttam a kekszsütésnek.

Az aszalt áfonya az azonnal fogyasztható néhány darab kiváltsága, a többi picit szárad és megy az alapozásba.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nem tortaalapnak készítjük, mehetnek bele még az alábbiak: fahéj, mézeskalács fűszer, apróra darabolt étcsoki, dió, mandula, mogyoró, cukrozatlan kakaópor (egészségesebb változata: karobpor).
A cukormennyiség csökkentésével lehet hozzáadni mézet, ekkor folyamatosan figyelni kell sütésnél, mert hajlamos megégni.
Lehet nagyobb átmérőjű kekszeket is formázni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivesszük a sütőrácsot, és begyújtjuk a sütőt.
  2. Kibéleljük a tepsit sütőpapírral.
  3. A puha (olvadt) vajba belekeverjük a cukrot, csipet sót, majd a tojással habosra keverjük.
  4. A száraz anyagokat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverjük, majd beleöntjük a vajas keveréket.
  5. Diónyi golyókat formázunk (enyhén nedves kézzel könnyebb), és kb. 1 cm magas koronggá lapítjuk.
  6. Előmelegített sütőben sütjük.
  7. Áttesszük sütőrácsra hűlni, ott fog megkeményedni.

  • sütési hőfok: 185°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 251
elküldve: 1
receptkönyvben: 212
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rozsos keksz aszalt gyümölccsel, reggeli rozskeksz, rozsos teasütemény

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Crazed
Crazed Sun, 2014-04-27 14:31

Szia! Az elkeszitesnel elmaradt, hogy az afonyat mikor kell beletenni. Vagy ez buta kerdes?

zsuzsimuci
zsuzsimuci Sun, 2013-02-03 09:38

Én is megsütöttem tegnap és nagyon finom lett. Pont olyan mint a képen. És még mindíg puha. Én tettem bele még egy kis csokit is. Még sokszor meg fogom sütni.

uutakacs
uutakacs / uutakacs Wed, 2011-12-28 23:51

Szia,
a receptedből egészséges és NAGYON finom karácsonyi süti lett a kisfiamnak:-)))) Nádcukorral készítettem és tönköly liszttel. Kiváló alap, fogom variálni.
KÖSZI:-)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-22 20:38

Megsütöttem, és nagyon fincsi lett. Egyszerűen nagyszerű :D
Köszi a sok rozslisztes receptet! Szép sorban kipróbálom őket.

446
rozsliszt 20 dkg
cukor 7 dkg
szódabikarbóna 1 kk
sütőpor 1 kk
vaj 10 dkg
tojás 1 db
1 csipet
áfonya 5 dkg