Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozskenyér Paul Hollywoodtól

Rozskenyér Paul Hollywoodtól
Rozskenyér Paul Hollywoodtól
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nagyon szeretem a rozscipókat, de nem szeretem az adalékanyagokat. Ezért megkerestem ezt a receptet, és nagyon bejött. Azóta is ezt sütöm.

hozzávalók / 3 adag

Öregtészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Öregtészta

  1. Az öregtésztához egy tálban keverjük össze a háromféle lisztet, adjuk hozzá a vizet és az élesztőt, s gyúrjuk össze. Hagyjuk a pulton letakarva pihenni minimum 5 órát.

Tészta

  1. A tésztát úgy készítjük, hogy az öregtésztához hozzáadjuk a liszteket, majd szórjuk bele a sót és az élesztőt. Öntsük hozzá az olajat és 100 ml vizet, majd keverjük össze. A maradék vízből annyit adjunk hozzá, hogy lágy, ragacsos tésztát kapjunk.
  2. Öntsünk némi olajat a munkafelületre, és borítsuk rá a tésztát. Gyúrjuk 10 percig, amíg rugalmas nem lesz.
  3. Formázzunk golyót a tésztából, és tegyük bele egy vékonyan kiolajozott tálba. Kb. 1,5 órát kelesszük a duplájára. Közben olajjal kenjünk ki egy 1 kilós kenyérsütőformát.
  4. Borítsuk a tésztánkat egy enyhén lisztezett deszkára, és lapítsuk le. Mindegyik oldalát hajtsuk be középre, és az így keletkezett téglalapot tekerjük fel, hogy a formánkkal megegyező hosszúságú rudat kapjunk. Helyezzük a formába, úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.
  5. Csúsztassuk a formát egy nejlon zacskóba, és hagyjuk kelni a veknit 2 óra hosszat, amíg ki nem púposodik a formából. Melegítsük elő a sütőt 220 celsius-fokra.
  6. Fehér lisztel szórjuk meg a kenyér tetejét, és süssük 35-45 percig amíg aranybarna nem lesz, és kongó hangot nem ad, ha megütögetjük az alját.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27x14x7,5 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 630
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Beck-Szlávik Előd

Mióta szakács: 2020.05.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

rozsos vekni

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

647
kenyérliszt BL80 50 g
rozsliszt 100 g
tönkölybúza liszt 100 g
instant élesztő 5 g
víz 200 ml
kenyérliszt BL80 50 g
rozsliszt 100 g
tönkölybúza liszt 100 g
10 g
instant élesztő 5 g
olívaolaj 20 ml
víz 150 ml