Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozskenyér római tálban

Rozskenyér római tálban
Rozskenyér római tálban
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Római tálas kenyeret sütöttem már, de a teljes kiőrlésű liszt mindig kihívás. Ez a kenyér jól sikerült, nem száraz, és nagyon finom. A tál kiolajozására viszont nagyon oda kell figyelni, akár sütőpapírral is ki lehet bélelni, hogy ne ragadjon bele a kenyér.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet kb. kézmelegre melegítjük, belekeverjük a cukrot, és rászórjuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni kb. 5 perc alatt.
  2. Összekeverjük a liszteket és a sót, majd hozzáadjuk az élesztős vizet és 1 evőkanál olajat. Addig dagasztjuk, míg elválik a tál falától. Lisztezett felületre borítjuk, és elkezdjük dagasztani.
  3. Akkor jó, ha már sima és rugalmas a tészta, ez akár 15 perc is lehet. Ekkor olajozott tálba tesszük, és lefedve hagyjuk legalább 1 órán át kelni. Beáztatjuk a római tálat.
  4. Ha duplájára dagadt, akkor átgyúrjuk, és az alaposan kiolajozott tálba tesszük újabb 35-40 percre. Ha megkelt, lefedjük, és hideg sütőbe tesszük, majd 45 percig sütjük. Levesszük a tetejét, és pár perc alatt megpirítjuk.
  5. A tálból kivéve, rácson hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 235°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 078
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: római tál receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

Római tálas kenyér, Római tálas kenyér teljes kiőrlésű lisztből, rozskenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

269
víz 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak
finomliszt 20 dkg
teljes kiőrlésű liszt 21 dkg
1 teáskanál
olívaolaj 2 ek