Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozskenyérbe burkolt mustáros sonka

Rozskenyérbe burkolt mustáros sonka
Rozskenyérbe burkolt mustáros sonka
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egyedi, de nem is azért mutatom be, hanem azért, mert három finomság ötvöződik benne, amit én a saját kezemmel gyúrtam, sütöttem, főztem, kottyvasztottam.

hozzávalók / 4 adag

A sonkához

A mustárszószhoz

ajánlat

Ha már Húsvét, legyen főtt tojás, de a jó kis trappista is megteszi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelesztőtálban összekeverjük a kétféle lisztet a sóval, és folyamatosan adagolva, eldolgozzuk a langyos cukros vízben felfutatott élesztővel. Öntsük hozzá az olajat, köztudott a fránya rozsliszt nagyon ragad.
  2. Dolgozzuk el a tésztát, takarjuk le, és kétszeresére kelesszük.
  3. Eközben elkészítjük a mustárszószt. A borecetbe keverjük el a felsorolt fűszereket, főzzük 5 percig, majd hagyjuk fél órát lefedve állni. Kávédarálóban daráljuk meg a mustármagot, öntsük ki egy lábosba, és szűrőn át adagoljuk hozzá a fűszeres ecetet, és kevergetve főzzük fel. Hagyjuk kihűlni.
  4. Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát, és helyezzük egy kiolajozott, lisztezett tepsibe, tegyük a tészta közepére a főtt sonkát, kenjük rá a mustárunkat, és utolsó folyamatként hajtsuk rá a tésztát a sonkára. Mehet a lerbe.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 776
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pátmosz

Mióta szakács: 2011.03.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, ebéd, vacsora
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

sonka rozskenyérben, rozskenyérbe göngyölt sonka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1021
rozsliszt 30 dkg
finomliszt 25 dkg
élesztő 2.5 dkg
1 ek
cukor 1 teáskanál
víz 2.5 dl
napraforgó olaj 5 ek
sonka 1 kg
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mustármag 3 dkg
fehérborecet 1 dl
vöröshagyma 1 kis fej
cukor 1 teáskanál
szegfűbors 1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
tárkony 2 szál
0 ízlés szerint