Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozskovászos kenyér Évi nénitől

Rozskovászos kenyér Évi nénitől
Rozskovászos kenyér Évi nénitől
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt vittem a grill partira a finom kolbász mellé.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Délután 10 dkg tk rozsliszttel és 1 dl vízzel megetetjük a kovászt, megvárjuk, míg felfut, és visszaesik.
  2. A tészta hozzávalóit kenyérsütő üstjébe mérjük, dagasztó-kelesztő programra kapcsolunk, s ha lejárt, benne hagyjuk a tésztát, míg duplájára nem dagad.
  3. A megkelt tésztát olajos kézzel megformázzuk cipó formájúra, és egy vaskos falú teflon lábasba tesszük. A tetejét megkenjük olajjal, és megszórjuk kukoricadarával. Lefedve kelesztjük, míg újra legalább másfélszeresére megkel.
  4. A sütőt előmelegítjük 210 fokra hőlégkeverésen, ebbe helyezzük kenyerünket. Fél órát lefedve sütjük, majd a tetőt levesszük, és még negyed órán át sütjük, míg aranybarna lesz, és kong, ha megkopogtatjuk.
  5. Rácsra téve hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 815
elküldve: 2
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

rozskenyér kovásszal, kovászos cipó, rozsos vekni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-07-01 02:27

Nem szabad cukkolni az éhes embert!!! Most meg reggeli előtt vagyok....azért köszönöm a kínálatot :)T

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-06-30 08:16

Most vagyok vacsi elott; nagyon megtépném!!!! T :P
Biztos tündököltél vele?! Egy jo kolbaszhoz el sem tudok jobbat kepzelni!

346
kovász 20 dkg
kenyérliszt BL80 40 dkg
víz 1.5 dl
1 tk
cukor 0.5 tk
napraforgó olaj 2 ek
kukoricadara 2 evőkanál