Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos dagasztás nélküli kenyér

Rozsos dagasztás nélküli kenyér
Rozsos dagasztás nélküli kenyér
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap készítettem fehérkenyérben DNK-t, most pedig kipróbáltam a rozsos változatot. Kicsit sok lett a folyadék, mert azt hittem, a teljeskiőrlésű rozsliszt több vizet vesz fel. Így utólag elég lett volna 4,5 dl is. A fehér változathoz 4 dl vizet tettem, az úgy volt jó.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összetevőket összekeverjük , hogy kb. nokedli sűrűségű tésztát kapjunk, majd lefedve 1,5-2 órát kelesztjük.
  2. Ha megkelt, egy kilisztezett nagyméretű lábasba vagy jénai tálba tesszük, liszttel szórjuk meg a tetejét is, és újabb fél órát kelesztjük lefedve.
  3. 230 oC-ra előmelegített sütőbe hőlégkeverésre tesszük, fél órán át letakarva sütjük, majd lecsökkentjük a hőt 200 oC-ra, és további 10 percig fedő nélkül pirítjuk.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 775
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rozskenyér, dagasztás nélküli kenyér, rozsos kenyér

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-06-24 16:14

Kedves Jucus!
Talán nekem az az előnyöm, hogy a kacsasütőm teflon bevonatú (kenyeret sütni vettem). Biztosan jó ötlet a forró sütőedény. Én mindegyik esetben hidegbe tettem, de mindig teflonba. Sok sikert a következőhöz!
Üdv: Évi néni

jucus60
jucus60 Mon, 2012-06-25 18:26

Kifeszegettem késsel és még ma is azt esszük! Nagyon jó ízű, laktató kenyér.
Köszönöm a receptet.
Üdv: Jucus

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-06-25 21:27

Örülök, hogy megoldottad. Ha van valamilyen nagyobb teflon edényed, tedd abba. Én most egy nagyobb teflon fazékban sütöttem. Üdv: Évi néni

jucus60
jucus60 Tue, 2012-06-26 15:19

Sajnos csak bakelit nyeles teflon edényem van, de majd nyitott szemmel járok az üzletekben és fogok beszerezni.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-06-26 18:47

Én ezért vettem Tesco műveknél teflonos kacsasütőt, kb. 3600 Ft-ért, és megteszi egy fém nyelű nagy teflon lábas, vagy fazék is, de mondok mást: nagy jénai sütőpapírral bélelve. Üdv: Évi néni

jucus60
jucus60 Sun, 2012-06-24 12:36

Sütöttem már DNK kenyereket, de azt mindig a felhevített edénybe kellett borítani, gondoltam kipróbálom ezt a receptet. Mindent a recept szerint csináltam, én zománcos kacsasütőben sütöttem, amit ki is liszteztem és mégis beleragadt. Pedig nagyon guszta lett csak még fogalmam sincs hogy szedjem ki az edényből.
De nem adom fel, kipróbálom majd úgy, hogy felforrósított edénybe teszem.
Üdv: Jucus

357
rozsliszt 25 dkg
kenyérliszt BL80 50 dkg
víz 5 dl
joghurt 2 dl
friss élesztő 1.2 dkg
cukor 1 ek
1 ek