Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos-diós kenyér Pussycat konyhájából

Rozsos-diós kenyér Pussycat konyhájából
Rozsos-diós kenyér Pussycat konyhájából
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer még nagyon régen vettem egy német péknél diós kenyeret. Nagyon ízlett, de azóta sem láttam máshol. Így gondoltam, hogy ha másfajta kenyeret tudok sütni, akkor ezt miért nem? Kerestem rá recepteket, és végül " Maggie Beer" receptes kis könyvecskéjében találtam ezt a receptet. Én egy kicsit változtattam rajta, de nem sokat. Szerintem nagyon finom lett, csak egy kicsit laposabb, mint amire számítottam, de azt hiszem, hogy a folyadékot csökkenteni fogom legközelebb. Tőle olvastam azt, hogy jó, ha a diót megpörköljük egy kicsit, mivel a dió, hacsak nem nagyon fiatal és friss, általában hajlamos az avasodásra. A pörköléstől  teljesen finom lesz. Én most nem pörköltem meg, mert friss diót kaptam, és a hűtőben tartom mindig.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Legközelebb bátorkodom másfajta fűszereket és magvakat is kipróbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót durvára törjük vagy vágjuk.
  2. Az összes szárazanyagot elkeverjük.
  3. Az öregtésztát beáztatjuk a tejbe, hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
  4. A robotgép dagasztókarjával összedolgozzuk az összes anyagot kb. 8 percig, ha látjuk, hogy túl híg vagy túl sűrű a tészta, pótolhatjuk egy kis liszttel vagy vízzel (nagyon keveset egyszerre).
  5. Duplájára kelesztjük (én este dagasztottam, és reggelig kelt).
  6. Ha megkelt, lisztezett deszkán megformázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy jénaiba tesszük. Újra kelesztjük.
  7. Begyújtjuk a sütőt 220 fokra, megspricceljük a kenyeret egy kis vízzel, és még hidegen betesszük. Amíg a sütő melegszik, addig is kel.
  8. 10 perc után levesszük 180 fokra, és készre sütjük. Kb. 1 óra alatt megsül. Akkor jó, ha kongó hangot ad, amikor megveregetjük.
  9. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felvágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 536
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

rozskenyér dióval, diós rozskenyér, rozsos diós kenyér

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sat, 2013-02-16 15:51

Így is szép lett nagyon, és biztos finom is! Én általában minden olajos magvat megpirítok használat előtt, mert nagyon finomak lesznek. A mandulának pl. alig van íze natúran, de pirítva isteni finom lesz :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-02-15 10:18

Koszike! kicsit lapos lett, nem tudom, hogy miert. Kicsit hig volt a teszta es ragadt, nagyon kellett lisztezni, de a vegerdmeny jo lett, az ize isteni, volt. Meg aznap elfogyott. Puszi, Csuki:)

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-15 10:12

Szia Csuki! NAGYON szép kis csoda! A rozs és a dió jó páros, plussz a kömény! Mindet szeretem, puszi, T :)

572
öregtészta 20 dkg
rozsliszt 15 dkg
finomliszt 35 dkg
dió 12 dkg
instant élesztő 1 kávéskanál
2 tk
cukor 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
tej 2.5 dl
joghurt 1.5 dl
olívaolaj 2 ek