Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos kenyér Dr. Nicole konyhájából

Rozsos kenyér Dr. Nicole konyhájából
Rozsos kenyér Dr. Nicole konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár hónapja beszéltem telefonon Németországban élő barátnőmmel, akinek elpanaszoltam, hogy milyen drágák ezek a gluténmentes kenyerek, és ráadásul most gluténnel kéne terhelni a kisfiamat úgy, hogy búzalisztet ne kapjon... Ő mondta ezt a receptet. vagyis a nővéréék sütnek ilyen kenyeret, csak több rozsliszttel. Úgy nekem azért kicsit tömény, de így egészen ehető.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes felsorolt hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és fakanállal alaposan összekavarjuk.
  2. Az elkészült tésztát a fakanál segítségével egy őzgerincformába tesszük.
  3. Betesszük a 175 °C-ra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 321
elküldve: 1
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sütőporos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

248
rizsliszt 100 g
zabpehelyliszt 100 g
kukoricaliszt 100 g
rozsliszt 50 g
1 teáskanál
útifű maghéj 1 ek
sütőpor 2 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
rizstej 3.5 dl