Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos kenyér fabine konyhájából

Rozsos kenyér fabine konyhájából
Rozsos kenyér fabine konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk, Ausztriában nem találtunk olyan kenyeret, ami igazán ízlett volna. Ami van is, sajnos nagyon drága, ezért úgy döntöttünk, inkább megsütjük magunknak. Sokat kísérleteztünk, mire megtaláltuk a számunkra legmegfelelőbbet. Azóta napi rendszerességgel ezt a receptet készítjük, mert finom, puha és könnyű.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztekhez hozzáöntjük a vizet, az olajat, belekeverjük sót, végül a felfuttatott élesztőt.
  3. Az egészet jól átdagasztjuk, és meleg helyen 40 percig kelesztjük.
  4. Ha legalább a kétszeresére megkelt, jól átgyúrjuk, megformázzuk, és tepsibe fektetve még 20 percig kelesztjük.
  5. A tetejét éles késsel bevagdossuk, hideg sütőbe rakjuk, és 180 fokon a sütő alsó részében 50 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 250 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 062
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

fabine

Mióta szakács: 2011.01.06.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kenyér tejjel, rozsos kenyér tejjel, rozsos kenyér olívaolajjal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

467
finomliszt 65 dkg
rozsliszt 5 dkg
víz 3.5 dl
tej 1 dl
olívaolaj 2 ek
instant élesztő 1 tasak
2 teáskanál
cukor 1 ek