Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos kiflik

Rozsos kiflik
Rozsos kiflik
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jól bevásároltam kilófaló lisztből, így időről időre készítek belőle valamit.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, és az élesztővel megkelesztjük.
  2. A folyadékhoz adjuk még a joghurtot és az olajat, majd a szilárd anyagokat, és kenyérsütőgép dagasztó programját beállítva megdagasztjuk, kelesztjük a tésztát.
  3. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk. Olajos kézzel először kinyújtjuk hosszában, majd erre merőlegesen feltekerjük a kiflit, és kb. 18 cm-re sodorjuk. Bagett sütő formába tesszük fél órára újra kelni.
  4. 230 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 768
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: croissant, hamburger-buci, burek, bagel, zsemle, pita, briós, buci, perec, édes leveles

egyéb elnevezések

kilófaló kifli, rozskifli, teljes kiőrlésű péksütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-02-18 21:06

Mi az a kilófaló liszt? Már többször láttam nálad...csak vicc, vagy tényleg létezik vmi. gluténmentes izé? :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-02-19 18:32

Nem gluténmentes. Soó Judit lisztjeként megtalálod az interneten. Többféle létezik. Én az Auchanban és a Herbaházban vettem olcsóbban, mint az átlag. Üdv: Évi néni

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2013-02-20 10:34

Utánanéztem, köszi! Egyszer kipróbálom talán, bár én legtöbbször eleve olyan liszteket keverek, mint amik ezekben vannak :)
üdv:
Zilka

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-02-18 20:00

Látod, csak tud valamit ez a kilófaló liszt, pedig a rozsliszt sem könnyített rajta. Napokig fogyasztható (nem is adok másnak a családban, csak én eszem meg.Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-02-18 12:23

Már kenném is valamivel...talán most kacsazsírral, zöldhagymával....guszták :) üdv, T:)

193
diabetikus liszt 20 dkg
rozsliszt 5 dkg
rozsliszt 5 dkg
víz 1.5 dl
méz 1 teáskanál
friss élesztő 1.5 dkg
joghurt 2 ek
szőlőmagolaj 1 ek
1 csipet