Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos-kovászos formakenyér

Rozsos-kovászos formakenyér
Rozsos-kovászos formakenyér
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezek "Józsi" újabb kis jövevényei. Lehetett volna magasabb, csak nem akartam abba a hibába esni, hogy túlkelesztem, mint a múltkorit, ami olyan dagadt volt, mint az álom, de sütés közben ellapult. Nem nyugszom, míg a tökéleteset ki nem kísérletezem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót kenyérsütőgépben megdagasztjuk, majd kiolajozott kelesztőtálban kelesztjük 1 órát.
  2. A kicsit megemelkedett tésztát olajozott kézzel egymásra hajtjuk jobbról félig, rá a másik szárnyát balról félig, majd alulról felfelé és a felső részét lefelé félig (mint egy borítékot), majd langyos helyen kelesztjük, a hajtogatást még 1-2-szer megismételjük.
  3. A tésztát ezután kettéosztjuk, hosszúkás kenyeret hajtogatunk belőle, és kenyérformába fektetjük, olajozott fóliával letakarva kelesztjük még 1 órát, a tetejét bemetsszük.
  4. Majd 220 fokra előmelegített sütőben letakarva fóliával fél órát sütjük, ezután a fóliát levéve még kb. 20 percig pirítjuk (ízlés szerint).
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x12x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 909
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

rozsos kenyér, kovászos kenyér, formakenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-03-02 15:52

Jobban kell figyeljek. Sokszor,-mert ezer dolgom van és elfelejtem, hogy kenyér késül, - vagy alul, vagy túlkelesztem. Nem annyira egyszerű ez, de megéri, mert nagyon finom. Kellemes hétvégét! Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-03-01 01:29

Gratula Vass! tetszik a lisztek összeállítása is :) A gyakorlat teszi a mestert; én is kísérletezem minden kenyeremmel :) Üdv, Torma

391
kovász 25 dkg
rozsliszt 10 dkg
kenyérliszt BL80 20 dkg
tönkölybúza liszt 20 dkg
víz 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
1.5 tk