Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos-magos bagette Évi nénitől

Rozsos-magos bagette Évi nénitől
Rozsos-magos bagette Évi nénitől
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiamnak vacsorára gyorsan megsütöttem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejből, a cukorból és az élesztőből kovászt készítünk.
  2. Hozzádagasztjuk a többi hozzávalót, majd 3 db-ba vágjuk, hosszúkás rudakká sodorjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. Tetejüket megkenjük vízzel, késsel bemetsszük. Sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 033
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos bagett, rozsos-joghurtos kenyérke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

594
tej 1 dl
friss élesztő 1.25 dkg
cukor 0.5 teáskanál
kacsazsír 2 ek
rozsliszt 20 dkg
kenyérliszt BL80 15 dkg
szezámmag 2 teáskanál
napraforgómag 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
lenmag 1 teáskanál
sikér 1 tk
citromsav 1 csipet
joghurt 2 dl
víz 1 ek