Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos magvas cipó oogree konyhájából

Rozsos magvas cipó oogree konyhájából
Rozsos magvas cipó oogree konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez saját recept, több általam sütött (mások receptjei alapján) rozskenyérből kísérleteztem ki.

A végeredmény egy kb. 1 kg, sűrű, adalékmentes, ropogós rozskenyér.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet egy kávéskanál cukorral és az élesztővel felfuttatjuk.
  2. Kelesztőtálba tesszük a liszteket, a sót, a korpát és 3 ek magkeveréket, majd egy kanállal összekeverjük az egészet.
  3. A keverékbe mélyedést csinálunk, és beleöntjük az élesztős vizet.
  4. Az egészet összegyúrjuk (ha kell, adunk még hozzá finomlisztet, hogy gyúrható legyen).
  5. Rátesszük a kelesztőtál tetejét, és megkelesztjük.
  6. Ezután cipót formálunk belőle, a tetejét bevágjuk, sós vizes ecsettel bekenjük, és a maradék 1 ek magkeveréket rászórjuk.
  7. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 782
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

oogree

Mióta szakács: 2013.10.15.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

magos rozskenyér, teljes kiőrlésű rozskenyér magokkal, magos kenyér rozslisztből

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildi_ko
ildi_ko Wed, 2015-05-06 13:43

szia, én kenyérsütőgépben csináltam, nekem sok volt a 4 dl víz, kellett még hozzá lisztet tennem, de ezt leszámítva jó lett, legközelebb kevesebb vízzel próbálom meg.

oogree
oogree / oogree Wed, 2013-12-04 22:23

Szerintem az túl sűrű lenne,bár még nem próbáltam.
A lényeg,hogy a liszt mennyisége 55dkg legyen.
Elképzelhető,hogy nem lenne elég a 4 dl víz hozzá.

Páll Éva
Páll Éva Wed, 2013-12-04 18:48

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy ha csak teljes kiőrlésű rozslisztből készítem el akkor is jó lesz?

357
rozsliszt 20 dkg
graham-liszt 15 dkg
finomliszt 20 dkg
élesztő 3 dkg
1 teáskanál
nádcukor 1 csipet
víz 4 dl
zabkorpa 2 ek
lenmag 1 ek
szezámmag 1 ek
napraforgómag 1 ek
zabpehely 1 ek