Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos-magvas kenyér kenyérsütőben

Rozsos-magvas kenyér kenyérsütőben
Rozsos-magvas kenyér kenyérsütőben
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában kenyérsütőgéépel sütöm a kenyeret, de a sütőben sült kenyér valahogy gusztább.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a következő sorrendben tesszük a gépbe: víz, tejföl, liszt, az egyik sarokba a só, a másik sarokba a cukor, középre az élesztő, harmadik sarokba a vaj. A gép jelzésekor pedig hozzáöntjük a magvakat. (Én kétlapátos kenyérsütőgéppel dagasztottam a tésztát.)
  2. Miután a gép végzett a keveréssel, a tésztát kivesszük megformáljuk, és letakarva, megkelesztjük, kb. 30-40 percig.
  3. Megkenjük a tojással, megszórjuk szezámmaggal és napraforgómaggal.
  4. Hideg sütőbe tesszük és 180 fokon készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 811
elküldve: 6
receptkönyvben: 97
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

fabine

Mióta szakács: 2011.01.06.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos rozskenyér, kenyérsütőben készült rozsos-magvas kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

534
víz 310 ml
rozsliszt 20 dkg
finomliszt 36 dkg
instant élesztő 1 tasak
14 g
cukor 24 g
vaj 5 dkg
tejföl 1 ek
szezámmag 0.5 ek
lenmag 0.5 ek
napraforgómag 0.5 ek
tojássárgája 1 db