Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos tönkölycipó tang zhonggal

Rozsos tönkölycipó tang zhonggal
Rozsos tönkölycipó tang zhonggal
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megirigyeltem Torma mosolygós zsemléit, így készítettem egy vigyori cipót, ami mellesleg nagyon finom lett. Tang zhong "őrület" járja be a Nosalty oldalait, ez is egy közülük. Egyszerűen nem lehet vele betelni, hogy milyen lágy, könnyű lesz tőle a kenyér, és sokáig friss.

hozzávalók / 6 adag

Tang zhong

Kenyértészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tang zhonghoz a vizet és a lisztet elkeverjük csomómentesre habverővel, és felforraljuk, besűrítjük krémesre, majd lehűtjük.
  2. Az 1 dl  vízhez 1 ek cukrot adunk, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. Kenyérsütőgép üstjébe mérünk minden hozzávalót, a liszteket, sót, tang zhongot, joghurtot, vajat, köményt, a megkelesztett élesztőt, és dagasztó programon ruganyos tésztát gyúrunk belőle, melyet duplájára kelesztünk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, és a kivajazott formába tesszük kelni. 
  5. Ha már félig megkelt (1/4 óra), tetejét megkenjük joghurttal, magokat szórunk rá, és még 1/4 órát kelesztjük.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük 230 fokra hőlégkeverésen. A sütő aljába egy tálka vizet teszünk.
  7. A sütőformát letakarva tesszük be a kenyeret, és kb. 20 percig sütjük lefedve, majd levéve a tetőt még 20-25 percig sütjük, de már csak 180-190 fokon, míg aranybarna nem lesz.
  8. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 x 9 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 065
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rozsos cipó, tönkölycipó, magos cipó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-11-05 19:46

Köszönöm. Ugyan nem látszik, de szezámmagból, korianderből mosolygós arcot varázsoltam rá. A kis tálakból mindenféle színűt vettem, én is imádom őket.
Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-11-05 04:17

Tönkölyliszt és tang zhong; gondoltam,hogy csak te lehetsz :PPP !!! guszta kis összeállítás! Cuki a kis tál! T :)

354
víz 1 dl
tönkölybúza liszt 2 dkg
kefir 1 dl
víz 1 dl
cukor 1 ek
1.5 teáskanál
vaj 3 dkg
rozsliszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 40 dkg
köménymag 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
joghurt 1 ek
szezámmag 1 teáskanál
koriandermag 1 kávéskanál