Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos tönkölykenyér tang zhonggal

Rozsos tönkölykenyér tang zhonggal
Rozsos tönkölykenyér tang zhonggal
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig variálom a kenyerek hozzávalóinak összetételét, így sohasem készítem el ugyanazt a kenyeret kétszer. Befolyásoló tényező még, hogy mit találok itthon, és mit enged meg a vércsoport diétám. Mióta odafigyelek rá, azóta ehetek kenyeret - persze átlagos mennyiségben -, és nem hízom tőle. Ez fontos, hiszen 13. éve sütök itthon kenyeret, és az elég rossz volt, mikor évekig nem ehettem, ha meg akartam tartani a súlyomat. Persze megvan a véleményem a különböző diétákról, de biztosan fontos az is, ki miben hisz.

hozzávalók / 4 adag

A tang zhong-hoz

A kenyértésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

Tang zhong elkészítése

  1. A tang zhonghoz 1,1 dl hideg vízben 3 dkg tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.

Kenyértészta elkészítése

  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk rajta az élesztőt.
  2. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk, és dagasztó programra kapcsolunk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettéosztjuk. A tésztát kicsit széthúzogatjuk kézzel, aztán feltekerjük kenyér formára.
  4. Szilikon sütőformába fektetjük a tésztát, tetejét megkenjük egy kanálnyi íróval, tetejét éles késsel néhány helyen bemetsszük, és az 50 fokos sütőbe tesszük kelni, kb. 20 percre.
  5. Ha megkelt a tészta a duplájára, felcsavarjuk a sütőt 200 fokra hőlégkeverésen, és 30 perc alatt megsütjük a kenyereket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15 x 2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 181
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

tönkölybúzakenyér rozsliszttel, rozskenyér tönkölyliszttel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-12-15 12:53

Biztosíthatlak róla, hogy kölcsönös az érzés. Olyan, mintha itt lennél a szomszédomban. Szeretettel: T.Z.

665
víz 1.1 dl
tönkölybúza liszt 3 dkg
rozsliszt 15 dkg
tönkölybúza liszt 50 dkg
író 2 dl
víz 1.5 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
vaj 3 dkg
1 ek