Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos vekni

Rozsos vekni
Rozsos vekni
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Visszatértem a jó öreg kenyérliszthez, de igyekszem kipótolni valamilyen egészségesebb társával.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben a kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt habosra.
  2. Az öreg tésztát, ha hűtőből vesszük elő, szobahőmérsékletűre hagyjuk melegedni.
  3. Dagasztógépben, -de akár kézzel is- a hozzávalókból ruganyos, fényes tésztát dagasztunk, míg el nem válik a táltól.
  4. Kiolajozott kelesztőtálban egy órát kelesztjük, majd ketté vesszük, téglalap alakúra nyújtjuk, és az oldalánál feltekerve vekni alakúra formáljuk. Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, és további fél órát kelesztjük.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük gőzben, majd lecsökkentve a hőt 190 fokra további 20-25 percig sütjük. Ha nagyon barnul, fóliával letakarjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x15 x 2 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 306
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rozskenyér, rozskenyér öregtésztával, házi kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

247
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
öregtészta 25 dkg
olívaolaj 2 ek
rozsliszt 10 dkg
kenyérliszt BL80 50 dkg
joghurt 1 dl
1.5 teáskanál