Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rugelach

Rugelach
Rugelach
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudtommal a rugelach egy zsidó sütemény.  Mivel a tészta állaga nagyon puha, miután kivettük a hűtőből, próbáljuk meg minél gyorsabban kinyújtani, és feltekerni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mandulás töltelékhez

A csokoládés töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben elkeverjük a vajat a túróval. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, a vajas-túrós masszához adjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Két részre osszuk, téglalap alakúra formázzuk, háztartási fóliába csomagoljuk, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
  2. A mandulás töltelékhez a mandulát elkeverjük a mazsolával, a cukorral és fahéjjal. A csokoládés töltelékhez a csokoládét elkeverjük a dióval és a cukorral.
  3. Az egyik tésztát kiveszük a hűtőből, és lisztezett munkalapon kb. 30 cm átmérőjű körre nyújtjuk. Megkenjük a barackíz felével, és megszórjuk a mandulás töltelékkel. A tésztát 16 cikkre vágjuk, és mindegyiket a szélesebb végétől kezdve feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a tojás sárgájával bekenjük.
  4. A tészta másik felével ugyanígy járunk el, csak azt a csokoládés töltelékkel szórjuk meg.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 904
elküldve: 20
receptkönyvben: 506
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: zsidó
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: hanuka
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás-csokoládés kifli, töltött minikiflik

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somos42
somos42 Tue, 2013-04-09 12:41

Szeretem a kifli süteményeket.Husvétra sokmindent sütöttem, köztük ezt is. Minden süteményem nagyon finom lett. De ez nem. Nem tudom hól rontottam el a nagy sietség közepette. Sajnos kemény lett a tésztája. Még egyszer mefogom sütni /kisérletképpen / remélem sikerülni fog.

Mérnök a konyhában
Mérnök a konyhában Wed, 2013-02-20 21:26

Kedves Mária!

Azt szeretném megkérdezni, hogy margarinnal is elkészíthető a sütemény tésztája, vagy csakis vajjal? :)

glaser
Glaser / glaser Thu, 2013-02-21 11:30

Biztos margarinnal is elkeszithetö, de azert a vajjal keszült sütemeny finomabb. Üdv: Maria

Rikarika
Rikarika Thu, 2011-10-13 11:09

Én az állagára lennék kíváncsi aznap és másnap válaszod előre is köszi.

glaser
Glaser / glaser Thu, 2011-10-13 11:17

Kedves Rikarika! A teszta allaga elsö nap, valamivel lagyabb mint egy finom kalacstesztae, de nem ragados. Masnap a teszta kemeny, de könnyen nyujthato es nagyon hamar ismet puha lesz. Üdv: Maria

577
finomliszt 220 g
vaj 150 g
tehéntúró 160 g
cukor 30 g
1 kávéskanál
sárgabarackdzsem 3 ek
tojássárgája 2 db
mandula 60 g
mazsola 15 g
fahéj 1 kávéskanál
barna cukor 2 ek
dió 25 g
étcsokoládé 50 g
cukor 1 ek