Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rugelach Évi nénitől

Rugelach Évi nénitől
Rugelach Évi nénitől
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az ízletes recept a közép-európai zsidó konyháktól utat tört magának az Egyesült Államokig, ahol hanuka idején az egyik legkeresettebb és legkedveltebb édességek közé tartozik. Persze régen tejföllel készítették, nem mascarponéval.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát robotgépben összegyúrjuk, folpackban egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Másnap 4 részre osztva, alaposan kilisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk a durvára vágott olajos maggal, meghintjük kevés fahéjjal (az eredeti recept még kristálycukrot is ad hozzá), majd feltekerjük a tésztát, és elvágjuk két ujjnyi darabokra.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 168
elküldve: 17
receptkönyvben: 451
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
receptverseny: Judafest receptverseny, Judafest 2. receptverseny
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, hanuka
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
konyha: zsidó
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

lekváros tekercs, diós tekercs, zsidó aprósütemény

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Tue, 2019-01-29 16:37

Lehet,hogy nagyon bugyuta a kérdésem,de amikor felvágom két cm-es darabokra állva hagyom vagy elfektetem,mint a kakaós csigát?
Üdv: Márti

csato
csato Tue, 2013-06-04 21:05

Szia Évi Néni!
Kezdek kikattanni ezeken a versenyeken!Csak azért ,mert ez nem verseny!Ez csak arról szól kinek hány ismerőse van.Milyen verseny az ahol egy ember többször szavazhat????????De komolyan!21óraxperc múlva újra szavazhatok rád!Naná,hogy fogok!:)Csak azt kéne eldönteni tényleg dögös sütire teszem,vagy ismeretségre.Nálam ez nem kérdés nagyon tetszik a sütid./és nem mert ismerlek /Viszont sok esetben nem ok a sütemény.
Magyarul ez nem a sütiről szól.Ennyi.És nagy kár!Egy gasztro oldalon meg egyenesen bűn.Sok-sok tsók üdv Csató

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sun, 2013-02-24 21:50

Ki fogom így is próbálni, mert ez az amerikai hatás biztos jót tett ennek a sütinek. Az én otthoni receptemben nincs krémsajt, olyat a nagyanyám tuti sose látott :D Általában diós baracklekvárral, vagy fahéjas cukorral volt megtöltve a süti, imádtam!

Zilka

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-02-25 15:43

Azt olvastam, hogy a tejfölt helyettesítették mascarponéval. Sztem jó tejföllel ugyan olyan finom lehet. Üdv: Évi néni

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Tue, 2014-06-03 07:32

Drága Éva!...Rendszeresen készítem,de csak tejföllel,Családunk egyik kedvence,és még anno a Nagyikámtól tanultam.Mindig azt mondta,minél zsírosabb a tejföl,annál krémesebb és finomabb a tészta tőle.
Gratulálok a sütidhez.

reguska
reguska Sat, 2013-02-23 22:22

Szia! Nagyon tetszik a recept mentettem is, de nem tudom mi az a félfogós liszt?
üdv: reguska

438
mascarpone 28 dkg
vaj 25 dkg
gyümölcscukor 10 dkg
rétesliszt 30 dkg
1 csipet
lekvár/ dzsem 20 dkg
dió 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint