Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rukkolagolyók fokhagymás sajtmártással

Rukkolagolyók fokhagymás sajtmártással
Rukkolagolyók fokhagymás sajtmártással
50 perc / előkészület: 35 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges, saját készítésű tésztaétel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a rukkolát, majd vágjuk minél apróbbra. A rukkolából, tojásokból, sóból és lisztből gyúrjunk tésztát. Formáljunk golyókat, majd tegyük a már bugyogó sós vízbe. A golyók akkor főttek meg, ha feljönnek a víz tetejére.
  2. A mártáshoz melegítsük fel a tejet. Hámozzuk és szeleteljük fel a fokhagymát.
  3. Egy tiszta lábosban olvasszuk fel a vajat, és kicsit pirítjuk meg rajta a fokhagymát. Majd adjunk hozzá 2 ek. lisztet, keverjük el csomómentesen. Majd folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a felmelegített tejet. Végül olvasszuk fel benne a reszelt sajtot, és adjuk hozzá a sót és a fűszereket.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 813
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Iringó

Mióta szakács: 2019.01.13.
11 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombóc rukkolából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1180
rukkola 125 g
finomliszt 320 g
tojás 2 db
tej 2 dl
fokhagyma 5 gerezd
vaj 100 g
sajt 50 g
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint