Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rukkolakrémleves 2. (füstölt lazaccal)

Rukkolakrémleves 2. (füstölt lazaccal)
Rukkolakrémleves 2. (füstölt lazaccal)
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hiszek abban, hogy a jó dolgoknak nem kell bonyolultnak lenni. Ez a leves, az egyik legjobb bizonyíték erre. Pár hete Líviával a Culinárisban ebédeltünk, onnan az "ihlet". Ott füstölt tonhal szerepelt levesbetétként, de mivel ez viszonylag nehezebben beszerezhető, nálam "csak" füstölt lazac került bele. A rukkola jellegzetes íze teljesen megszelidül, szinte csak "zölddé" válik a hozzáadott kiegészítők mellett...
Egy szelet pirítóssal és egy pohár rozéval (mondjuk Konyári) maga a mennyország. Nem túlzás, ez az idei év legfinomabb levese!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, kevés vajon megdinszteljük.
  2. Felöntjük a húsleveslével és kb 5 percig forraljuk.
  3. Beleszórjuk a rukkolát, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. Végül hozzákeverjük a tejszínt.
  5. Jéghidegen (!!!), füstölt lazaccal és pirítóssal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 940
elküldve: 1
receptkönyvben: 104
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves rukkolából, füstölt lazaccal tálalva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

280
rukkola 10 dkg
csirke alaplé 7 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
habtejszín 2 dl
füstölt lazac 10 dkg
vaj 1 ek
toast kenyér 4 szelet