Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rukkolás-fenyőmagos cukkinikrémleves

Rukkolás-fenyőmagos cukkinikrémleves
Rukkolás-fenyőmagos cukkinikrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy BBC-s receptújságban láttam egyszer hasonló receptet, tejszínes habarással. De én így készítem, csak sajttal. Könnyű nyári leves, ám én télen is szívesen elkészítem, ha kapni szép cukkinit.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a cukkinit és a rukkolát, majd a cukkinit felaprítjuk.
  2. Finomra vágjuk a hagymát, és kis olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit, és 4-5 perc múlva a rukkolát.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak ellepje. (Vagy ha sűrűbb levest szeretnénk, még kevesebbel.)
  4. Teflon serpenyöben megpirítjuk a fenyőmagot.
  5. Ha a zöldség megpuhult, a levesbe morzsoljuk a sajtot, és botmixerrel pürésítjük. Ha megrottyant tálalhatjuk is, rukkola levelekkel és pirított fenyőmaggal.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 935
elküldve: 4
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évaréka

Mióta szakács: 2014.07.19.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kéksajtos cukkinikrémleves, cukkinikrémleves rukkolával, cukkinikrémleves pirított fenyőmaggal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

94
cukkini 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
kéksajt 50 g
rukkola 100 g
fenyőmag 25 g
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
víz 5 dl