Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rukkolasaláta meleg kecskesajttal

Rukkolasaláta meleg kecskesajttal
Rukkolasaláta meleg kecskesajttal
31 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs fodros endívia, más saláta is megfelel, ami kevésbé keserű fajta.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A saláta

  1. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a baquettet, és aranybarnára sütjük csak az egyik oldalát. Ha kész, áttesszük egy tepsire sült felével lefelé. Rárakjuk a kecskesajtot.
  2. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, ha van grill opció, akkor azon sütjük, ha nincs, akkor hőlégkeverés. Betesszük a tepsit a sütőbe, és 5-7 percig sütjük, ha látjuk, hogy pirulni kezd, azonnal vegyük ki.
  3. Tegyük egy tálba a salátát, keverjük össze az öntettel, rakjuk ki a tányérokra. Rakjunk a salátára két-két db kenyeret, és öntsük le a meleg szósszal.

A szósz

  1. Egy pici edénybe tesszük a három kanál sárgabarackdzsemet, és felforrósítjuk. Forralni nem szabad! Ha forró, egy szitán keresztül átpasszírozzuk, visszarakjuk a tűzre. Hozzáadjuk a bort és a mustárt, és simára keverjük. Jól felmelegítjük, de nem forraljuk! Melegen tartjuk.

Az öntet

  1. A dióolajat és a citromlevet kikeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 153
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

rukkola saláta, rukkolasaláta kecskesajttal, kecskesajtos rukkolasaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Tue, 2016-05-24 21:48

Ez a dióolajos saláta valami isteni! Töredelmesen bevallom, a receptnek csak ezt a részét készítettem el, és konyhakész grillsajtot sütöttem hozzá, de a saláta valami mesés volt! Köszönöm a receptet!

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Tue, 2016-07-12 09:55

Kedves Viola nagyon örülök hogy izlett, igen ez egy nagyon elegáns saláta,persze annak aki el meri készíteni. :)

415
napraforgó olaj 2 ek
bagett 8 szelet
kecskesajt 200 g
salátalevél 120 g
rukkola 120 g
dióolaj 3 ek
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgabaracklekvár 3 ek
fehérbor 40 ml
dijoni mustár 2 teáskanál