Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj
Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár már vége az ünnepeknek, mégis valami finomra vágytam.

hozzávalók / 2 adag

Húshoz

Körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket reggel beáztatjuk a rumba.
  2. Délelőtt a húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a feldarabolt gyümölcsöket, feltekerjük. Betesszük egy serpenyőbe, öntünk alá bort, letakarjuk alufóliával, és 180 C fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni.
  3. Közben a krumplit és a répát megpucoljuk. A krumplit feldaraboljuk, és megfőzzük. A répát csíkokra vágjuk, vajon megdinszteljük. A krumplit összetörjük, és vajjal összekeverjük.
  4. Amikor a hús puhára sült, rövid pihentetés után felszeleteljük.
  5. Tálaláskor teszünk a tányérra 3 szelet húst, mellé répát, kanalazunk rá krumplit, és rakunk rá egy kupac csalamádét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 319
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj krumplipürével párolt sárgarépával csalamádéval, gyümölccsel töltött göngyölt sertéskaraj, rumos aszalt gyümölccsel töltött fehérborban sült sertéskaraj göngyölve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Wed, 2015-01-21 19:32

Ez a recept... röviden: aaahhh! Pláne, hogy rajongok a vajban sült répáért, csak úgy nasinak is szoktam csinálni magamnak. :) Van is itthon barack és szilva, és nemsokára névnapozás lesz - azt hiszem, tudom, mi lesz a menü. ;)

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Wed, 2015-01-21 20:33

Kedves Viola!

Örülök, hogy tetszett a recept. Remélem nagy sikert aratsz majd a névnapi bulin.

613
aszalt gyümölcsök 10 dkg
rum 20 ml
sertés rövidkaraj 30 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
fehérbor 1 dl
burgonya 3 db
sárgarépa 2 közepes db
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
vegyes savanyúság 10 dkg