Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumbaba

Rumbaba
Rumbaba
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Csokoládé című könyvben találtam a receptet. Némileg átvariáltam (mivel nincs is benne csoki).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sziruphoz

ajánlat

Úgy is finom, ha teszünk még bele 25 g kakaóport.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, az élesztőt, a sót, és a cukrot összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, és a vajat. Kézi mixerrel 5 perc alatt csomómentesre keverjük.
  3. A tésztát eloszlatjuk 8 db vajjal kikent muffinformába (nekem nem volt babaformám). Meleg helyen fél órát kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A szirup hozzávalóit összemelegítjük.
  6. Ha megsült a rumbaba, leöntjük a sziruppal, és megvárjuk, hogy beivódjon. (Ha közben lecsepeg valamennyi szirup, azt újból ráöntjük.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 658
elküldve: 3
receptkönyvben: 307
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rumos desszert, rumos baba, rumos-mézes desszert

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Wed, 2012-05-09 20:28

Szia Flóra, nagyon tetszik a recepted, szeretném én is megcsinálni. Mivel az élesztős tészták általában aznap a legfinomabbak, érdeklődnék, hogy másnap is jó-e, mert előző nap szeretném elkészíteni időhiány miatt.

Köszönöm

Kati

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2012-05-10 20:43

Szia Kati!
Igazából nekünk még aznap elfogyott, úgyhogy 100 százalékos választ nem tudok adni, de szerintem finom lesz másnap is. A szirup miatt meg gondolom annyira nem szárad ki.
Üdv Flóra

Sisi
Sisi / Sisi Mon, 2012-03-26 12:38

Mekkora adag jön ki ebből a receptből? Oh, utána megtaláltam a receptben a választ:)))

Zúza
Zúza / Zúza Fri, 2012-03-23 12:00

Ez lett volna a következő recept amit beküldök. Tutira telepátia, nem először van így velünk :)
Van aki rumos baracklekváros mázzal is meg szokta kenni, + egy kis tejszínhab a tetejére.
Ezzel kész is van a rumbomba :D
Üdv. Zúza

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2012-03-23 18:36

Valószínűleg hasonló az ízlésünk.:))
Jól hangzik a tejszínhab meg a baracklekvár, tutira csak fokozza a finomságát:)

Badu
Badu / Badu Fri, 2012-03-23 11:21

Szia!

Ha gyereknek lesz és én sem szeretem a rumot, akkor aromát is lehet bele tenni? Csak abból soknak tűnik 4 evőkanál!?

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2012-03-23 18:40

Szia! Lehet bele aromát is tenni, csak akkor kevesebbet. Szerintem elég 1 teáskanál is.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-03-22 18:57

Jaj de aranyos! Szó szerint ennivalóan édes kis gömböc. :) Kérdésem, hogy azt a bizonyos 25 g kakaót a tésztába vagy a mázba kell tenni, ha tenni akarjuk?
Üdv: Fahéj

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2012-03-22 20:52

Köszi!:)) A tésztába kell tenni, ha szeretnéd. Nekem a sima kicsit jobban ízlett, de a kakaós is finom volt. Illetve (ezt nem próbáltam, de az eredeti recept így írta), még lehet 40 g reszelt csokit a tésztába keverni.
Üdv: Flóra

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-03-22 21:16

Értem már. Kóstolás nélkül is úgy érzem, igazad van, mert valahogy nekem is a natúr sütivel illik jobban a máz, ahogy így elképzelem. Azt hittem, még a mázhoz lehet kakaót adni. De akkor mostmár minden tiszta. Köszi a gyors választ! Süti mentve, kipróbálásra ítélve! :)
Üdv: Fahéj

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2012-03-22 21:56

Igazad van, nem volt egyértelmű, lehetett volna a mázhoz is adni. Ki tudja, hátha úgyis finom?:D

358
finomliszt 100 g
instant élesztő 6 g
1 csipet
cukor 40 g
tojás 2 db
tej 3 ek
vaj 50 g
méz 4 ek
víz 2 ek
rum 4 ek