Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumbomba

Rumbomba
Rumbomba
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütés nélküli könnyed finomság.

hozzávalók / 6 adag

Rum krém

Marinád

További hozzávalók

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öblítsük ki a tálat (2 l űrtartalmú mély tál, kupola formájú) hideg vízzel és béleljük ki műanyag fóliával. A zselatin lapokat áztassuk be hideg vízbe. Verjük fel a tejszínt kemény habbá és tegyük hideg helyre.
  2. A tejet és a KRONEN kukoricacsíra olajt főzzük össze a kristálycukorral. A tojássárgákat keverjük ki 100 ml meleg tejjel, öntsük hozzá a maradék tejet, és gyenge tűz felett kevergessük addig, amíg besűrűsödik. Nyomkodjuk ki jól a zselatin lapokat, és keverjük össze a két masszát. Szűrjük a krémet és hűlésig kevergessük, majd keverjük bele a kókuszreszeléket, a mascarponét és a rumot, végül adjuk hozzá óvatosan a tejszínhabot.
  3. A rumos marinád elkészítéséhez forraljuk össze a 200 ml vizet a kristálycukorral, tegyük bele a rumot, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a piskótákat röviden mártsuk bele a folyadékba. Rakjuk le a tálba felváltva a piskótákat a krémmel, 4x ismételjük a rétegeket, krémmel zárjuk le a folyamatot. 10 órára tegyük hideg helyre.
  4. Borítsuk ki egy lapos tálra, húzzuk le a fóliát, vékonyan kenjük be a maradék tejszínhabbal. Szórjuk meg kókuszreszelékkel, díszíthetjük piskóta darabokkal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 267
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
961 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótabomba, kókuszbomba
hasonló receptek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

772
tej 200 ml
kukoricaolaj 60 ml
cukor 150 g
tojássárgája 4 db
lapzselatin 8 db
kókuszreszelék 100 g
mascarpone 100 g
rum 1 ek
habtejszín 250 ml
cukor 80 g
rum 1 teáskanál
víz 200 ml
babapiskóta 25 db
habtejszín 100 ml