Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumford leves

Rumford leves
Rumford leves
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy amerikai gyökerekkel rendelkező, bajor gróf találta fel 1795-ben, Münchenben ezt az olcsó és laktató levest, amelynek később sikerült felkerülnie a szegények asztaláról a felső réteg szépen megterített asztalára is. A sárgaborsó a zöldborsó hántolt, szárított és felezett magjából készülő, növényi ételkészítmény.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót megmossuk, majd a leveshez adjuk, felfőzzük, kb. 20 percig főzzük.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben megsütjük. A szalonnát kivesszük, a visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott hagymát.
  3. A sárgarépát, zellert, pórét megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd a hagymával együtt a leveshez adjuk. További 25 percig főzzük. A levest sűrű szitán átpasszírozzuk, vagy botmixerrel pürésítjük.
  4. A levest ismét felfőzzük, hozzáadjuk a szalonnát, az átmosott árpagyöngyöt és a kockákra vágott burgonyát. Sóval ízesítjük, és alacsony hőmérsékleten kb. 25 perc alatt készre főzzük. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk még kevés forró levessel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 11 364
elküldve: 2
receptkönyvben: 170
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gerslis sárgaborsóleves, sárgaborsóleves árpagyönggyel, zöldséges sárgaborsóleves szalonnával és gerslivel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

375
felesborsó 15 dkg
zöldség alaplé 1.25 l
kolozsvári szalonna 75 g
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
zeller 50 g
póréhagyma 50 g
gersli 40 g
burgonya 2 közepes db
0 ízlés szerint