Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rummal lelocsolt piskóta

Rummal lelocsolt piskóta
Rummal lelocsolt piskóta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meggyes piskóta egy kissé felturbózott változata. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A porcukrot a tojások sárgájával elkeverjük. Majd hozzáadjuk a vizet, lisztet, sütőport, és a legvégén a habot is óvatosan belekeverjük.
  3. Meggyet is beleszórjuk. Közepes hőmérsékleten megsütjük.
  4. Ha már kihűlt, nagyon vékonyan lekvárral megkenjük, meglocsoljuk rummal/aromával, és ha szeretnénk csokiöntettel is megbolondíthatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 056
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes pite, rumos piskóta, lekváros piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

812
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
víz 4 ek
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
meggybefőtt 140 g
rum 3 ek
sárgabaracklekvár 20 dkg
csokiszósz 2 dl