Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos - almás lepény

Rumos - almás lepény
Rumos - almás lepény
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olyan almás süteményre vadásztam az interneten, ami mutatós. Ez ráadásul olyan  finom, hogy na! Nálunk azon melegében elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Az almára a sütés után

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hideg vajat összevágjuk kis kockákra. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, és a vajat elmorzsoljuk villa segítségével. Fokozatosan a hideg vizet is hozzáadjuk, majd lisztezett deszkára borítva gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva, legalább 1órát a hűtőben pihentetjük.
  2. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A tésztát kinyújtjuk, kicsit nagyobbra, mint a lemez. Rárakjuk a papírra, a felesleges tésztát levágjuk. Berakjuk a hűtőbe, amíg az almát előkészítjük.
  3. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk, a magházat kivágjuk, felszeleteljük. A tepsi egyik sarkából indulva, egymásra kicsi fedéssel rárakjuk a szeleteket. A cukrot rászórjuk az alma tetejére, meg a vajat, amit előzőleg kis kockákra összevágtunk.
  4. Berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tészta megpirul, és az alma is kezd pirulni. Félidőben fordítunk rajta, hogy egyenletesen süljön.( Az almának a leve meg fog égni, de a süteménynek attól semmi baja nem lesz! Ha a tészta sütés közben felpúposodna, éles késsel kis nyilást vághatunk rajta.)
  5. Amikor megsült, a rummal elkevert lekvárral megkenjük, és rögtön kivesszük a tepsiből.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35x1 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 393
elküldve: 2
receptkönyvben: 138
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rumos-lekváros-almás sütemény, almás süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Sat, 2012-11-17 12:06

Ez a tészta víz nélkül, tejszínnel egy nagyon finom, porhanyós, teasütemény tészta.
Az lenne a kérdésem, hogy mi benne a jelentősége a víznek? Hogy összeálljon, ugye csak ennyi?
Köszi!
Ollócska

witch
witch / witch Sat, 2012-11-17 15:29

Szia Ollocska!
Ismerem a tejszines valtozatot is, tenyleg nagyon finom, meg napok mulva
is puha. A viz itt a tojas szerepet tolti be, igen, hogy osszealljon a teszta.
udv:witch

473
finomliszt 25 dkg
cukor 1 ek
1 csipet
vaj 5 dkg
víz 110 ml
alma 1 kg
cukor 10 dkg
vaj 5 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg
rum 2 ek