Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-almás rétes

Rumos-almás rétes
Rumos-almás rétes
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami édeset ettünk volna, és pont volt itthon alma. Eszembe jutott, hogy rétest is készíthetnék. Eddig mindig házilag készítettem el a lapot, igazi falusi módra, ahogy anyummal csináltuk kiskoromban. :) Viszont most gyorsan akartam valami finomat, hát úgy gondoltam, kipróbálom a bolti lapot. Eredmény: Nagyon finom, ropogós almás rétes (nem olyan, mint az igazi házi rétes, de erre az alkalomra nagyon jó volt).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük. Majd feltesszük főni ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Belerakjuk a fahéjat, fél citrom héját és kevés levét, és a kiskanál rumot.
  2. Kb. egy kanálnyi margarint megolvasztunk, és összekeverjük a tejföllel. Ezzel kenegetjük meg a rétesélapokat. (Nekem 2 rúdhoz volt elég a csomag réteslap. Az egyiket 3 lapból, a másikat 5 lapból csináltam meg.)
  3. Amikor az alma kellően összerottyant és az ízek összeértek, megkenjük a lapot, és feltekerjük.
  4. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
  5. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 474
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Ammesz

Mióta szakács: 2012.08.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás rétes, fahéjas almás rétes, almás rétes rumosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

355
réteslap 1 csomag
alma 5 db
tejföl 2 dl
margarin 1 ek
rumaroma 2.5 ml
cukor 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 ek
porcukor 1 ek