Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-babapiskótás szelet vaníliakrémmel

Rumos-babapiskótás szelet vaníliakrémmel
Rumos-babapiskótás szelet vaníliakrémmel
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes kipróbálni ezt a süteményt, mivel nagyon finom, és kitűnő desszert lehet akár egy családi összejövetelkor is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd 2 közepes lapot sütünk belőle.
  2. A tejből és a lisztből krémet főzünk. 
  3. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral kikavarjuk, majd a hideg krémmel összedolgozzuk.
  4. Az egyik lapot megkenjünk krémmel, rumos tejbe áztatott piskótával megrakjuk, a krém másik felét rákenjünk, erre a tésztalapot rányomjuk.
  5. Tetejét csokimázzal díszítjük.
  6. Tálalás előtt néhány órát hidegen pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 811
elküldve: 11
receptkönyvben: 347
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tanita

Mióta szakács: 2012.02.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

titkárnő szelet, krémes-babapiskótás szelet, rumos-babapiskótás krémes

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

suzee.84
suzee.84 Wed, 2012-11-28 17:55

szia.
nekem ez az egyik kedvenc sütim. anyósom szokott ilyet csinálni. gondoltam én is megcsinálom a recepted alapján. mikor kevertem tésztát már akkor furcsa volt a tészta állaga. gondoltam ennek ilyennek kell lenni. utána csináltam krémet mert gondoltam majd attól jobb lesz. hát tévedtem. gusztustalan lett az egész. ki is dobtam úgy ahogy volt az egészet. sajnos ehetetlen lett, pedig mindent a leírtak szerint csináltam. valami nem stimmel ezzel a recepttel. nagyon bánom,h ez alapján próbáltam megcsinálni ezt a sütit és nem kértem el anyósomtól a receptet.

banka
Tanita / banka Fri, 2012-04-13 23:08

Szia Edina!

Nagyon örülök neki, hogy sikerült! :)
Szép hétvégét!

Üdv.
Tanita

xyplop
Örs és Gyöngyi / xyplop Thu, 2012-03-15 13:58

Szia!

Egész jól tudok sütni, de ez a recept kifogott rajtam és az eredmény katasztrofális lett. Először is a megadott mennyiségű piskótatészta túl sűrű lett, még egy lap sem jött ki belőle. Nem estem kétsége (akkor még) megdupláztam a mennyiségeket. Szépen meg is sült, majd mikor meg akartam fordítani a deszkán ezer darabra tört. Gondoltam nem baj majd a csokimáz összetartja. Nem így történt, odáig el sem jutottam. Habár kemény krémet készítettem a babapiskótázás után lefolyt az oldalán még a teteje sem fogta meg. gondoltam beteszem hűtőbe, akkor esett végleg szét. Az íze nagyon finom, de jelenleg olyan a süti, mint egy rossz napokat látott somlói.
Mit ronthattam el?

Köszi válaszod!

Gyöngyi

mannae
mannae Thu, 2012-03-22 19:30

Szia Gyöngyi!
Én már többször is megsütöttem ezt a sütit, épp most is ez készül, de az én receptem egy kicsit más, ami a tésztáját illeti.A krém mennyiségét keveselltem a receptemben úgy emlékeztem amit nekem ír kevés, ezért néztem be más hogy csinálja.
Nekem nagy tepsim van 38*32cm.És ehhez ír:40dkg liszt, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs. sütőpor, 1 egész tojás, 1 ek kakaó, és annyi tej, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.Ebből kell két lapot, amit a tepsi hátulján sütünk ki.Tehát sztem kézzel kell gyúrni, és nyújtófával nyújtani.Krémnek ír 5 dl tejet 5 ek cukorral 1 vaníliás cukor és 2 tojássárga sűrűre főzni+20 dkg margarin+20 dkg cukor.Én nem szeretem a krémbe a tojást, ezért nem szoktam tenni bele, de én 6 dl tejből csinálom ,mert úgy emlékszem legalább ennyi kell.A rámából is beleteszek egy kockát, nem szoktam azt az 5 dkg-t levenni.
Szóval ,ha nem keseredtél el nagyon, egy próbát még megér, mert finom, és dekoratív süti.
Megyek kisütöm a lapokat.
Üdv:Marianna

banka
Tanita / banka Tue, 2012-03-20 16:14

Szia!

Sajnálom, hogy nem sikerült elkészítened. Őszintén szólva, nem tudom mit ronthattál el! Talán kézzel gyúrtad a tésztát és nem habverővel keverted?! Esetleg próbálj meg több tejet használni a tésztánál, talán akkor nem lesz annyira sűrű!

Üdv.
tanita

DENCSI
DENCSI Wed, 2012-02-29 17:47

nagyon gusztusos ki fogom probalni koszike a receptet...DDD

1302
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
margarin 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 10 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
tej 4 dl
finomliszt 5 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
babapiskóta 200 g
tej 1 dl
rum 2 ek