Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos császármorzsa

Rumos császármorzsa
Rumos császármorzsa
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb darab a téli édességek sorozatomból. Alapjáraton citrom nem szükséges bele, de fokozza az ízhatást.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a tejjel, liszttel, reszelt citromhéjjal.
  2. Hozzáadjuk a habbá vert fehérjét.
  3. Kivajazott tepsiben sütjük meg vagy kivajazott serpenyőben 2 részletben.
  4. Ízlés szerint fakanállal nagyobb vagy kisebb darabokra tördeljük a tésztát.
  5. Megszórjuk rumba áztatott mazsolával, megöntözzük citromlével kikevert porcukorral.
  6. Baracklekvár illik hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 451
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes morzsa, smarni, citromos császármorzsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

652
tojás 6 db
tej 3 dl
finomliszt 0.75 bögre
vaj 10 dkg
mazsola 10 dkg
rum 0.5 dl
citrom 0.5 db
porcukor 5 dkg
citromlé 1 ek
sárgabaracklekvár 10 dkg