Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos csokiszuflé meggyel

Rumos csokiszuflé meggyel
Rumos csokiszuflé meggyel
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészíthető, meleg csokis édesség szomorkás, esős napokra. Az a fajta, aminek a közepe lágy marad, és mikor belekanalazunk, sűrű forró csokit találunk. Garantáltan jobb kedvre derít minden kanállal :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Csak csokifüggőknek! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit apró darabokra tördeljük, és gőz fölött felolvasztjuk a margarinnal. Megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl.
  2. Ezalatt a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk.
  3. A tojás sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport, és habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a lisztet és a kihűlt olvasztott csokit, és csomómentesre keverjük.
  5. Az így kapott masszába 2-3 adagban óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot, és a végén hozzáadjuk a rum aromát is.
  6. A szuflé formákat kivajazzuk, és megszórjuk az oldalát és az alját liszttel, és egyenlően elosztjuk benne a masszát.
  7. Ízlés szerinti mennyiségű meggyet nyomkodunk bele.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük, és még melegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 634
elküldve: 6
receptkönyvben: 291
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos szuflé, csokis-meggyes felfújt

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mikkamakka
Mikkamakka / Mikkamakka Sat, 2014-11-15 11:20

Kedves Vikki! Most épp ilyen időjárás van, úgyhogy nemsokára ki is próbálom.Na, és a csoki és a meggy két nagy kedvencem :) Köszönet ezért az ínycsiklandozó receptért! :)

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2012-05-15 18:18

Szerinted ha nincs szufléformám, sima bögrében is el lehet ezt készíteni ?

vikki
vikki / vikki Tue, 2012-05-15 19:36

Igen, én is készítettem már bögrében, ugyanolyan jó lett. A lényeg, hogy hőálló legyen:)

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-05-16 08:03

Oké, köszi szépen, ha sort kerítettem rá, majd beszámolok a végeredményről! :-))

699
étcsokoládé 10 dkg
margarin 2.5 dkg
tojás 1 db
tojásfehérje 1 db
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
finomliszt 1 evőkanál
cukor 5 dkg
rumaroma 10 ml
meggybefőtt 25 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál