Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-datolyaszilvás lekvár

Rumos-datolyaszilvás lekvár
Rumos-datolyaszilvás lekvár
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a hurmikakit, annak ki kell próbálnia!

Az eredeti recept (picit változtattam rajta) itt található.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Kizárólag jó mindőségi rumot használjunk!

Aki nem szereti a rumot, az hagyja ki, úgy is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az érett hurmikakit óvatosan megmossuk, csutkáját eltávolítjuk, meghámozzuk.
  2. Egy nagy edénybe negyedeljük a gyümölcshúst, hozzáadjuk a cukrot, a grapefruit levét és a vaníliarúd kikapart belsejét.
  3. A vaníliarúd kikaparása: a vaníliarudat felezzük, majd hosszában óvatosan bemetszést készítünk hegyes késsel, majd kikaparjuk a magocskákat.
  4. Az egészet botmixerrel simára pépesítjük.
  5. Kis lángon feltesszük főzni, hozzáadjuk a vaníliarudat (a héjat) is.
  6. Kevergetve felforraljuk, majd kb. 4-5 perc forralás és kevergetés után hozzáadjuk a rumot, még 3 percet forraljuk.
  7. Kivesszük a vaníliarúd héját, a lekvárt azonnal sterilizált üvegekbe töltjük, lezárjuk, és az üvegeket fejjel lefelé hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 879
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

vaníliás-hurmikakis lekvár, datolyaszilva-dzsem

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

245
datolyaszilva 1.3 kg
cukor 400 g
grépfrút 1 db
vanília 1 db
rum 40 ml