Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-diós almatorta

Rumos-diós almatorta
Rumos-diós almatorta
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütés közben nagyon kellemes illat lengi be az egész konyhát. Családom nagy kedvence lett :)

hozzávalók / 12 adag

A sütihez

ajánlat

Akár szülinapra is :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk az almákat, kivesszük a magházát, felkockázzuk, és rummal összekeverve egy tálban lefedve legalább 1 órára félretesszük.
  2. Az olvasztott vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk a diót. Összekeverjük a többi tészta-hozzávalót, a masszára szitáljuk, és óvatosan elkeverjük. Végül a rumba áztatott almát is hozzáadjuk.
  3. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és elsimítjuk. 180 fokon 45 percig (tűpróbáig) sütjük.
  4. 5 percet hagyjuk állni, majd a sárgabaracklekvárral alaposan megkenjük a tetejét, végül csokit reszelünk rá.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 731
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszti1324

Mióta szakács: 2014.01.05.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós almatorta, rumos almatorta, kakaós almatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

445
alma 4 nagy db
rum 125 ml
margarin 20 dkg
tojás 4 db
cukor 15 dkg
finomliszt 20 dkg
dió 125 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
sütőpor 1 csomag
sárgabaracklekvár 200 g
csokoládéforgács 4 ek