Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos diós csokis keksz

Rumos diós csokis keksz
Rumos diós csokis keksz
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam tej- és tojásmentes diétára "kényszerít", ezért állandóan ilyen típusú receptekkel kísérletezem. Blogunkon több hasonló "mentes" recept is olvasható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meglocsoljuk ízlésünknek megfelelő rummal a diót.  
  2. Feloszlatjuk a margarinban a cukrot. Hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A sütőporral elkeverjük a lisztet.
  4. Késsel feldaraboljuk a csokit.
  5. A cukros margarinba keverjük a rumos diót és a sütőporos lisztet, majd hozzákeverjük a csokit is.
  6. Kis golyókat formálunk, és sütőpapíros tepsire pakoljuk, majd kissé lelapítjuk tenyérrel a golyókat.
  7. Előmelegített sütőben kb. közepes lángon 5-8 perc alatt van készen.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 421
elküldve: 4
receptkönyvben: 139
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

patyoma

Mióta szakács: 2011.04.13.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

laktózmentes csokis keksz, édes tallér, diós keksz tojás nélkül

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ayo489
Ayo489 Tue, 2012-12-11 15:40

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van arra vmi jó megoldás hogy ne legyen rövid idő alatt kő kemény és megtartsa lágyságát puhaságát, mint amikor még friss meleg? Mert nagyon finom, de elkészítés után félórával már kőkemény volt.
Előre is nagyon szépen köszönöm. :)
További kellemes napot.

1773
finomliszt 40 dkg
dió 30 dkg
csokoládé 20 dkg
vaj 25 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
rum 1 teáskanál