Szegény gubának nem a legjobb az imidzse. A legtöbb esetben szottyadt kifliből készül, maradékmentés gyanánt. Pedig ezt az alapot pofonegyszerűen ki lehet úgy is egészíteni, hogy akár egy torta formáját vegye fel.
Alapvetően három szempontot vettem figyelembe, amikor ezt az újszerű gubát próbáltam megalkotni:
1, Ne legyen benne olyan megosztó alapanyag, mint a mák vagy a mazsola. Így lett diós az alap, és vörösáfonya a mellé választott aszalvány.
2, Legyen benne egy kis csavar. Így került bele az alkohol.
3, Minőségi alapanyagokkal dolgozzak.
Így mentem el egészen odáig, hogy a bio tej és tojás mellett igazi, minőségi, magyar rumot csorgattam bele.
Mert sütőrumból ez nem lesz ilyen finom, és az aroma sem jön át ennyire erősen. Tehát olyan spirittel kínáljátok meg, aminek az ízét önmagában is élveznétek.
Hozzászólások (4)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Én meg így készítem el: https://www.nosalty.hu/recept/dios-guba-vaniliasodoval-gabystol
Örülök, hogy ebben is sikerült ötletet adnom, bár én csináltam sodót is hozzá (de úgye azt is ciki lett volna lenyúlni) bár nem 6 dkg. kifliből készült, mint a Tietek! A barna cukor és az áfonya helyett.
Kedves Gabys!
A receptet egy külsős újságíró készítette, nem mi. A gubának van egy alapvető elkészítési módja (mint nagyon sok más ételnek, húsleves, pörkölt, lecsó, stb.), ettől el lehet térni kisebb-nagyobb mértékben, de a lényeg nem változik. Mivel a mák és a dió kéz a kézben jár, biztosan nagyon sokan kipróbálták már dióval is a mákos gubát. Nem Öntől merített ihletet a recept feltöltője.
Az Ön receptjei nagyon népszerűek, ami azt jelenti, jól elkészíthetőek, pontos megfogalmazással. Amikor Ön megosztotta oldalunkon jól bevált receptjeit, többek között a közjót is szolgálta, kezdő szakácstársait tanította meg sok mindenre. Óhatatlanul előfordul, hogy más ihletet merít remekül elkészíthető receptjeiből, ilyenkor ne legyen dühös, hiszen más okulására szolgált a recept, inkább örüljön ennek.
Üdvözlettel:
a Nosalty csapata
Nem vagyok dühös. Konkrétan nem érdekel a külsős újságíró története. Régebben volt a NoSaltynak egy rendszere ami tiltotta az azonos receptek megjelenését. (velem is előfordult, érthető volt) Nálatok ez nem működik. Teszek hozzá 6 szem áfonyát na és feleslegesen barna cukrot és voilá...kész is az új recept. Lásd a túrós tészta esetét is.... Erről van szó. Fel sem merül, hogy egy létező receptet osszatok meg, hiszen akkor hogyan tudnátok promotálni állandóan a saját receptjeiteket, a többi nagyon megbecsült szakács receptjét figyelmen kívül hagyva. Ja igen, és szívesen, hogy nem 6 dkg. kifli kell bele. hanem 6 db.bár elfért volna a 7 db. is.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. november 19-én kiemeltük cikkünkben: Szottyadt kiflis guba helyett így alkottunk diós-rumos GUBATORTÁT
Üdvözlettel, NoSalty