Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-diós keksz

Rumos-diós keksz
Rumos-diós keksz
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jól záródó fémdobozban 2 hétig is elálló, nagyon kiadós, nagyon finom nassolni való. Ebből a mennyiségből nekem 5 cm-es virág kiszúróval 86 db kekszem lett.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a kukoricaliszttel, a csipet sóval, a cukrokkal összekeverjük. Alaposan hozzámorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a darált diót, a tojásfehérjét és annyi rumot teszünk hozzá, hogy a tésztát össze tudjuk állítani.
  2. Ha összegyúrtuk, vegyük kétfelé a tésztánkat, egyenként csomagoljuk frissen tartó fóliába, és tegyük a hűtőbe legalább fél órára pihenni.
  3. Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk kb. 3-4 mm vastagra a tésztát, szaggassuk ki tetszés szerinti mintával, sorakoztassuk sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsire, (tetejét még sütés előtt díszíthetjük csokicseppel, vagy sütés után, ha kihűlt megcsorgathatjuk csokoládéval, de ezek nélkül is tökéletes), és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük készre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 811
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós tallér, rumos-diós korong

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

439
finomliszt 30 dkg
kukoricaliszt 5 dkg
dió 10 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 15 dkg
margarin 25 dkg
tojásfehérje 1 db
rum 2 ek