Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-diós kuglóf

Rumos-diós kuglóf
Rumos-diós kuglóf
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kuglófot már csak azért is érdemes megsütni, mert mennyei az illat, amivel megtölti az egész lakást. Egy vasárnapi reggelt vagy az ünnepi asztalt is megszépíti. Nagyon egyszerű és mégis ünnepi recept. Első kuglóf receptnek is tökéletes, kezdők is könnyedén elkészíthetik és remekelhetnek vele.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Szirup

  • 12 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl rum (lehet sütőrum is, de ne legyen aroma)

ajánlat

Lekvárral, vajjal vagy csak egy pohár meleg tejjel, kakaóval ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kuglófformát pedig kivajazzuk-kilisztezzük. A darált dió felét a forma aljába szórjuk.
  2. A cukrot, az olajat, a rumot, a vanília aromát, a tojást és a tejet egy tálban összekeverjük egy habverővel vagy kézi mixerrel.
  3. A lisztbe elkeverjük a sütőport és a szódabikarbónát, és ezt a keveréket folyamatosan hozzákeverjük a tojásos-tejes keverékhez. Jól elkeverjük, és hozzáadjuk a megmaradt darált diót.
  4. Kuglófformába öntjük a tésztát, és 60 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  5. Amíg hűl, elkészítjük a szirupot. A vízbe öntjük a cukrot, és felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és hozzáöntjük a rumot is.
  6. A kuglófot a formában hagyjuk, néhány helyen megszurkáljuk, és elkezdjük a sziruppal meglocsolni. Hagyjuk még 10 percig pihentetni, hogy teljesen beszívja a szirupot.
  7. Ezután kifordítjuk, porcukorral megszórjuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 177
elküldve: 3
receptkönyvben: 116
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos kuglóf, diós szirupos kuglóf, egyszerű rumos diós kuglóf, ünnepi kuglóf

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Tue, 2017-04-25 13:43

Csak azoknak ajánlanám, akik nagyon szeretik a diót. Szép lett, jó lett (bár kicsit nekem túl szaladt a kuglófsütőn, faragnom kellett az aljából, hogy szép legyen), de olyan... egy diós süti és kész. Nekem még a mennyei illat sem volt meg. :-( Ne hari. Mondom, aki nagyon oda van a dióért, azoknak tökéletes.

patedina
patedina Sat, 2016-01-23 17:32

Megsütöttem a kuglófot. Mivel rum nem volt itthon, helyette Cointreau narancslikőrt tettem a tésztába és a szirupba is. Mennyei lett így is! :)

1432
dió 15 dkg
cukor 25 dkg
napraforgó olaj 1 dl
rum 1 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 2 db
tej 2.5 dl
finomliszt 50 dkg
sütőpor 2 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
cukor 12 dkg
víz 1 dl
rum 1 dl