Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-diós sütemény

Rumos-diós sütemény
Rumos-diós sütemény
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gasztronómiai újság 2010 Márciusi számában találtam erre a jópofa süteményre. Talán inkább engem a sztori, ami megfogott! Egy fiú, Párizsban élő barátnője küldte ezt a receptet, a Szajna-partról.
Gondoltam, én is otthonomba varázsolom, ha csak egy rövid időre is Párizs hangulatát, romantikáját.
Bevallom, egy kicsit magasabb süteményre számítottam, de hát az én romantikám úgy látszik egy kicsit ellaposodott!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Nagyon finom és nagyon habos kapuccínót. Ajánjok a süti mellé, így lesz teljes az élmény!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk. 10 percig hűtőben pihentetjük.
  2. Összekeverjük a tölteléket.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. A tésztát lisztezett felületen, 20x30 cm-es lappá nyújtjuk.
  5. Tepsi hátulján kb.15 percig sütjük
  6. Ha kihűlt, rásímítjuk a tölteléket.
  7. Tetejét csokimázzal bevonjuk.
  8. Ha megszilárdul, pihentetés után egyforma darabokra vágjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 510
elküldve: 0
receptkönyvben: 248
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

párizsi romantika, diókrémes sütemény csokitetővel, diós-rumos szelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sat, 2015-03-21 11:17

Kedves Anci, köszi a receptet, nagyon jól néz ki és pont van itthon darált dióm, így holnap el fogom készíteni. Üdv, további szép napot kívánok: Adél

jolci
jolci Sat, 2011-05-14 18:44

Nagyon jól néz ki!
Én személy szerint nem szeretem a diós sütiket,de annyira guszta ez a vastag töltelék,hogy rögtön megkívántam.

1509
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukor 6 dkg
vaj 15 dkg
tejföl 2 ek
tojássárgája 1 db
1 csipet
kekszmorzsa 30 dkg
dió 30 dkg
vaj 20 dkg
rum 0.5 dl
tej 1 dl
tortabevonó 10 dkg