Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos falatkák

Rumos falatkák
Rumos falatkák
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olasz barátnőmtől kaptam a receptet, és azonnal kipróbáltam. Pillanatok alatt egy finom kis nyalánkság.  Azóta rendszeresen elkészítem rumos vagy amaretti-s változatát. Mi egy gombóc vaníliafagylalttal szeretjük a legjobban.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Kiváló kombináció hozzá a vaníliafagylalt és egy finom espresso. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olvasztott vajhoz hozzászitáljuk a lisztet, a cukrokat, tojást, rumot, citrom reszelt héját és egy csipet sót, egy sima tésztává gyúrjuk.
  2. Dió nagyságú labdacskákat formázunk, és kisütjük forró olajban. Megvárjuk, míg teljesen felpuffadnak, és szép egyenletes aranybarna színt kapnak.
  3. A felesleges olajat egy papírtörlőn lecsepegtetjük, és megszórjuk porcukorral.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 059
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
126 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz fánkocska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

953
tojás 4 db
finomliszt 400 g
cukor 50 g
rum 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
porcukor 1 púpozott ek