Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos gesztenyerolád

Rumos gesztenyerolád
Rumos gesztenyerolád
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon különleges csemege. A roppanó csoki alatt a masszív kekszes tészta, no és belül a puhán lágy gesztenye! Ezért szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

tésztához

töltelék

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztához

  1. A kekszet egy nagyobb edényben összetörjük, majd kézzel készre morzsoljuk.
  2. A margarint egy lábaskában felmelegítjük, és belekeverjük a kakaót.
  3. Egy pohárba beletesszük a cukrot, és felöntjük forró vízzel. Ezután elkeverjük.
  4. A kekszbe beletesszük a kakaós vajat, a cukros vizet, és kézzel tésztává dolgozzuk össze. Képlékeny tésztát kell kapnunk.

töltelék

  1. A gesztenyemasszát felengedés után egy edénykében elkeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
  2. Egy sütőpapíron egyenletes vastagságúra nyújtjuk a kekszes masszát. A hozzánk közelebb eső részére vastag csíkban felkenjük a gesztenyemasszát.
  3. Széleit kicsit felhajtjuk, majd a sütőpapírral óvatosan felhengerítjük. Meg fog egy kicsit repedezni, de a sütőpapír elegyengeti a sérüléseket.
  4. A sütőpapíron keresztül kezünkkel még formázunk a roládon, majd papírral bebugyolálva hűtőbe tesszük, kb fél órára.

tetejére

  1. A tortabevonót forrásban lévő víz felett megolvasztjuk.
  2. A megszilárdult roládot bevonjuk csokoládéval, tetszés szerint díszítjük dekorcukorral.
  3. Jól lehűtve szeleteljük és kínáljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 044
elküldve: 0
receptkönyvben: 142
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
388 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés keksztekercs, kekszes gesztenyés tekercs, gesztenyekrémes keksztekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

678
keksz 20 dkg
margarin 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 2 ek
víz 50 ml
gesztenyemassza 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 3 ek
tortabevonó 10 dkg
dekorgyöngy 1 ek