Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-gesztenyés keksztorta

Rumos-gesztenyés keksztorta
Rumos-gesztenyés keksztorta
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a sütés nélküli, egyszerű édességeket. Ez a gesztenyés megoldás a kedvencem.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszmasszához készítsünk elő egy tálat. Öntsük bele a reszelt kekszet, a kakaóport, a porcukrot. Az apró darabokra vágott vajat és a főtt rumos kávét, kezünkkel gyúrjuk össze az alapanyagokat, amíg egy szép barna, közepesen puha masszát nem kapunk.
  2. Egy 28 cm-es tortakarikát enyhén vajazzunk ki. Egy olló segítségével a tepsi aljára és oldalára vágjunk sütőpapírt, és béleljük ki. (Ez a művelet a későbbiekben megkönnyíti a tortának a formából való kiemelését.)
  3. A kekszmasszából készítsünk 17 db rágógumi nagyságú golyót, és tegyük hűtőszekrénybe (díszítés). A maradék masszát tegyük a tortakarika közepére, és simítsuk el kézzel egyenletesen a forma aljára és falára.
  4. A tejszínt verjük kemény habbá, és kétharmadát a szétmorzsolt gesztenyével, rummal, porcukorral keverjük krémmé, adagoljuk hozzá lassú folyással a kb 100 ml vízben feloldott zselatint, és öntsük bele a kekszmasszával kibélelt tortakarikába. Osszuk el egyenletesen.
  5. A maradék felvert habtejszínünkkel -habzsák segítségével- dekoratívan vonjuk be a tetejét. A képen látható módon reszelt csokoládéval, olvasztott csokoládéval és a kekszgolyókkal díszítsük.
  6. Hűtőbe téve 2-3 órát dermesszük.
  7. Tálaláskor távolítsuk el a formát és a sütőpapírokat, 16 szeletre szeleteljük.
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 637
elküldve: 18
receptkönyvben: 266
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, újév
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rumos-gesztenyekrémes keksztorta, kekszalapú gesztenyetorta, rumos-gesztenyés torta sütés nélkül

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

breevandekamp
breevandekamp Thu, 2015-12-03 03:29

Ízre finom volt (ill. lett volna, ha a jobban elegyedik a két réteg) - de a darált kekszes "tészta" alap irreálisan megkeményedett a hűtőben, hogy alig lehetett vágni a tortát. Annak sem jött be igazán, aki ajándékba kapta tőlem, pedig direkt gesztenyéset kért. Bocsi, de nem hiszem, hogy máskor újra elkészítem... :(

libaláb
libaláb Sun, 2017-07-23 14:01

A jövőben elkészített ilyen jellegű tortákhoz egy tipp: fogyasztás előtt -mint a fagylaltot- ki kell tenni szobahőmérsékletre, akkor könnyebben szeletelhető, az íze is jobban kijön. Csak a krémes-puha piskótás csodákat kell (szabad) az utolsó pillanatig hűtőben tartani. :)

hermanicskata
hermanicskata Sun, 2013-05-12 19:36

Nagyon jó a recept, én már kipróbáltam. Nagy sikere volt a gyerekzsúrunkon. Köszönjük

801
kekszmorzsa 600 g
cukrozatlan kakaópor 100 g
porcukor 80 g
vaj 200 g
rum 50 ml
feketekávé 200 ml
gesztenyemassza 750 g
habtejszín 600 ml
rum 100 ml
porcukor 80 g
zselatin 20 g
habtejszín 300 ml
csokoládé 50 g
csokoládédara 2 ek