Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-kakaós sütemény limoncello habbal

Rumos-kakaós sütemény limoncello habbal
Rumos-kakaós sütemény limoncello habbal
33 perc / előkészület: 15 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első recept, amit felraktam a gasztroblogomra. :D Saját találmány, egy mikrós süti recept alapján.

hozzávalók / 3 adag

Sütemény

Hab

ajánlat

Ha már van Limoncello a habban, kortyolgathatsz hozzá még egy kicsit.

Szólj hozzá!

elkészítés

Sütemény

  1. Ehhez a sütihez kell egy 6 darabos szilikon muffin forma és egy elektromos habverő, ha csak nem megy a tojásfehérje habbá verése kézzel. Muffin forma helyett még használható 6 szuflé forma.
  2. A krémet gyorsan összedobjuk, úgyhogy már itt kezdhetjük előmelegíteni a sütőt 220 fokra.
  3. A margarint 40 mp. alatt a mikróban megolvasztjuk.
  4. Közben egy mély tálba beleütünk egy tojást, és villával felverjük. A megolvadt vajat elkeverjük a tojással, majd a sütőporral, vaníliás cukorral, rummal, aromával.
  5. Váltsunk át egy keverőlapátra, a legjobb, ha az is szilikon. Fokozatosan belefordítjuk a kakaót, cukrot, egy csipet sót, lisztet. Amikor homogén krém lesz, akkor lassan beleadagoljuk a tejet. Ne legyen nagyon folyós, ha úgy érezzük, jó az állaga, akkor kevesebb tejet is rakhatunk bele.
  6. A krémet osszuk szét a formákba. Egy kicsit fel fog jönni, de nem túlságosan. 10 percre rakjuk be a sütőbe.

Hab

  1. Közben egy tojást válasszunk szét. A sárgája jó lesz holnap a reggeli rántottába. A fehérjéhez adjunk egy csipet sót, és a habverővel verjük habbá. Amikor majdnem kemény, lassan adagoljuk bele a Limoncellot.
  2. Ekkora már kb. le is telt a 10 perc. A krém egy kicsit szilárdabb, de azért a közepe még folyik. Egy kanállal pakoljuk rá a habot, nem baj, ha nem túl szép, ha szépségversenyre akarjuk őket vinni, akkor használjunk habzsákot.
  3. Így rakjuk még be 8 percre, hogy a tojáshab átsüljön. A sütemény közepe egy kicsit folyós fog maradni, de a külseje átsül. Egyszerre két ilyen kis finomságot is meg fogunk enni.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 303
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fakanál és Tűsarok

Mióta szakács: 2013.02.07.
7 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromlikőrös muffin, habos muffin, citromhabos muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

400
margarin 80 g
tojás 1 db
sütőpor 6 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomítatlan nádcukor 45 g
cukrozatlan kakaópor 4 teáskanál
tönkölybúza liszt 70 g
sütő rum 1 teáskanál
rumaroma 5 csepp
növényi tej 1 dl
1 csipet
tojásfehérje 1 db
1 csipet
limoncello 10 ml