Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos labdacsok

Rumos labdacsok
Rumos labdacsok
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy angol nyelvű, gyerekeknek szóló receptes könyvből származik a recept. Bár még nem egyedül süti a kisfiam, de a labdacsokat mindig nagy örömmel gyúrja, és persze rendszerint mind a tíz ujját megnyalja utána. :) Kívül roppanós, belül krémes állag.... aki a brownie-t szereti, egészen biztosan ezt is imádni fogja. 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Kissé bonyolultabb, ám sokkal finomabb, ha a liszt felét helyettesítjük mandulaliszttel, és a sima étcsoki helyett is mandulás-étcsokit használunk.  

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és hagyjuk hűlni. A vajat a cukorral krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a rumeszenciát is, és jól elkeverjük. Ha kihűlt a csokoládé, azt is hozzákeverjük. A lisztben elkeverjük a kakaót meg a sütőport. Kimérjük a tejszínt egy pohárba.
  2. Egy nagyobb tálba adagolunk felváltva pár kanállal a lisztes illetve a vajas elegyből, és lazítjuk egy-egy kanál tejszínnel. Krémesre, csomómentesre kavarjuk mindig az előző adagot, addig nem teszünk újabb kanállal hozzá. Ha minden egyben van, még kavarjuk pár percig, majd betesszük a hűtőbe egy órán át hűlni.
  3. A hűtőben való pihentetéssel megkeményedik a masszánk, így könnyen tudunk (2- 2,5 cm átmérőjű) labdacsokat formálni belőle. A labdacsokat porcukorba hempergetjük, és közöttük kis távolságot hagyva, (mivel sülés közben kissé szétterjednek) sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Ebből az adagból 40-45 db golyó (nálam pont két tepsire való) jön ki. 170 °C fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 903
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

konyha: angol
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rumos aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

382
finomliszt 35 dkg
cukor 12 dkg
vaj 12 dkg
tojás 2 db
cukrozatlan kakaópor 5 g
sütőpor 1 csomag
rumaroma 10 csepp
étcsokoládé 10 dkg
főzőtejszín 1 dl
porcukor 10 dkg