Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-mazsolás kiflik

Rumos-mazsolás kiflik
Rumos-mazsolás kiflik
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi aprósüti receptet kerestem, ami újdonság lesz. Így találtam erre egy Dr.Oetker füzetben: Karácsonyi álmok.

Nekünk ízlett.

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy 1 hónapos darabot is találtam egy fémdobozban, és még jóízűen megettem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Bármikor ehető aprósüti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálkában elkeverjük a tejet 1 teáskanál rumaromával, és a mazsolát beletesszük.
  2. Egy kb. 30x40-es tepsibe sütőpapírt teszünk, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat és a margarint. A robotgép dagasztó spiráljával kezdetben alacsony, később a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk.
  4. Hozzáadjuk a mazsolát, és beledolgozzuk, majd elfelezzük a masszát.
  5. A masszát egyenként kb. 45 cm-es hengerré formázzuk, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  6. A szeleteket egyenként kiflivé formázzuk, és betesszük a tepsibe. A tepsit betesszük a sütő középső részébe, és kb. 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
  7. Ha megsült, sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
  8. A mázat elkészítjük a porcukorból, rumaromából, vízből, és a kiflikre csorgatjuk. Ha van direkt ilyen eszközünk, azzal, ha nincs akkor egy zacskó levágott csücskével "rajzolunk.  Hagyjuk rászáradni.
  9. Fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 430
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos kifli, mazsolás aprósüti, karácsonyi aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

877
finomliszt 30 dkg
sütőpor 0.5 tk
porcukor 12.5 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
margarin 15 dkg
tojás 1 db
mazsola 12.5 dkg
tej 4 ek
rumaroma 10 ml
porcukor 10 dkg
víz 4 tk
rumaroma 5 ml