Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos meggy eltevése télire

Rumos meggy eltevése télire
Rumos meggy eltevése télire
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg a meggy, kevés az üvegem, így keresnem kellett olyan receptet, ami dunsztolás nélkül is eláll. 5 literes üvegekbe raktam, eláll, mivel nem kell dunsztolni. Bármikor kivehetek belőle. Barátnőm édesanyjától származik ez a recept, amiért nagyon hálás vagyok. Megpróbáltam kisebb adagban eltenni, és bevált. 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Rétesbe, gyümölcsös piskótába kitűnő. Szeretem a gyümölcsöt elrakni minden tartósítószer nélkül, de most ez így felelt meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet jól megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk.
  2. Egy nagy tálba rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, a rumot, a fahéjat és a szegfűszeget, az 1 ek szalicilt, és jól elkeverjük.
  3. Három napig naponta legalább 1-2-szer átkevergetjük.
  4. Három nap elteltével a meggyet üvegekbe rakjuk, a tetejére egy késhegynyi szalicilt szórjunk a biztonság kedvéért. Lezárjuk, és a kamrába helyezzük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 256
elküldve: 4
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: befőttek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

meggy rummal eltéve, rumos meggy fűszeresen

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

palhilda
palhilda Thu, 2017-06-29 13:40

Kedves Helena26! Amikor a tálba teszem a meggyet, le kell takarni valamivel, vagy hagyhatom szabadon. 15 évvel ezelőtt próbálkoztam rumos meggy eltevésével és nem sikerült. Kidobtam, mert felforrt. Most megint meg szeretném próbálni. Légyszives ird meg, hogy le kell-e takarni valami ruhával a tálat, vagy mivel. köszönöm Hilda

Fanni31
Fanni31 Tue, 2014-07-01 12:18

Hahó!
Nagyon köszönöm a gyors választ!Lehet hogy félre értettem valamit a leírásban,az nem tiszta a számomra,hogy azt írod"három naponként megkeverjük"!Ezt hányszor ismételjük meg mielőtt üvegekbe tesszük és kamrába helyezzük? Hányszor három nap?Ne haragudj,a sok kérdésért,nagyon szimpatikus a recepted és mindenképp szeretném kipróbálni!Nagyon köszönöm a segítséged!Fanni31

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2014-08-08 21:41

Késő már a válasz, a keveréssel kapcsolatosan,de egyszer naponta elég megkeverni.Majd jövőre hasznát veszed!
Üdvözlettel ,Helena

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2014-07-01 21:37

Három nap után belerakni üvegbe,lezárni és a kamárba helyezheted. Nem kell dunsztolni, tetejére egy csipetnyi salicilt tegyél a biztonség kedvéért.
Nagyon szívesen segítek,de pontosítom,hogy jobban érthető legyen.
Üdvözlettel,Helena

Fanni31
Fanni31 Mon, 2014-06-30 12:58

Hahó!

Mennyi ideig kell három naponként megkeverni?
Köszönöm!
Fanni31

860
meggy 10 kg
cukor 1 kg
rum 1 dl
szalicil 1 ek
szegfűszeg 2 db
fahéj 2 kávéskanál